idő
2016. 10. 25.

Boldogok a túlterheltek, mert ők a Mennyben többet pihenhetnek majd

Hogy mi? Ezt honnan szeded? Kizárt, hogy benne legyen a Bibliában. Hát így igaz: ez sehol nincs leírva. Úgyhogy jó lenne nem így élni. A kezdő imádkozó olvasóink is tudják: az alvás az egyik nagy titka a jó Istenkapcsolatnak. A másik a tehermentesítés, azaz hogy megtanuljunk nemet mondani, és ne legyünk túlterheltek!

Igazából nem akarok egy hosszú szentbeszédet írni, mert rögtön érteni fogjátok, amit mondok. Szerintem sokan magatokra is fogtok ismerni (én is): szét vagy cincálva. Ezer felé morzsolódik a szabadidőd. Éjfél előtt nem fekszel le, de soha nem alszol 7-nél tovább. Amúgy is: már nem is tudsz aludni. Az agyad szinte Isten előtt is ismeretlen fordulatszámon pörög. Egyszerre szervezel, mész, tervezel, segítesz, lelkesítesz. Barátok, munka, suli, közösség, közösség #2, kiscsopi, kórus, és persze mindezeknek a hétvégi opciója. Túlterheltek vagyunk.

hirdetés

Persze, ezek közül sok olyan, ami ténylegesen feltölt. De hol a selftime? (Az az idő, amit magadnak tartasz fent.) Anélkül, hogy elmodernizálnám a dolgot: tanulj meg nemet mondani! Priorizálni! Szervezd meg a találkozóidat az Istennel is! Lehet hétköznap is misére menni, és esténként is többet mondani egy Miatyánknál meg a napi 3 dolognál, amiért hálát adsz. Csend, béke, nyugalom, szellemi és fizikai felfrissülés, egyedüllét, To Do List rövidítése, stb.

A világot már megváltották! Semmiről nem fogsz lemaradni, ami igazán fontos. De ne osztódj molekuláris részecskékre, mert akkor igazából mindenki kevesebbet kap belőled.
A nyolc boldogság után rögtön ez jön: Ti vagytok a föld sója. De ha a só ízetlenné válik, mivel sózzák meg?

Maradj só! Ne égj ki! Figyelj magadra és a Teremtődre!

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog Téglásy Nóra
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás