2016. 10. 21.

Rangos elismerésben részesült a 777 főszerkesztője – VIDEÓ

A XVI. Lakiteleki Filmszemlén különdíjat kapott Martí Zoltán, a “Reggeltől estig Beer Miklós püspökkel” című alkotás riporteri munkájáért. Buglya Sándor filmrendezőt, illetve oldalunk főszerkesztőjét ez alkalomból hívták meg az M5 Esti kérdés című műsorába, ahol a 777 is szóba került. 

A püspök atya egy napját bemutató filmet a linkre kattintva nézhetitek meg.  A Lakiteleki Filmszemlén a rendező Veres Ádám munkáját is díjjal jutalmazták, így az alkotás minden várakozást felülmúló sikert ért el a rangos eseményen.

hirdetés

A Lakiteleki Filmszemlét tizenhatodik alkalommal hirdette meg a Lakitelek Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület. Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc emlékezetére, valamint Morell Mihály képzőművész és filmes tiszteletére kiírt szemlére hazai és határon túli alkotóktól 84 film érkezett. A krónika, korkép, művelődés, portré, fikciós műsorok és 1956 emlékezete kategóriákban nevezett filmek közül az előzsűri 21 filmet javasolt a szemle versenyprogramjába. A 32 tagú zsűri elnöke Sára Sándor Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, a nemzet művésze volt.

Lezsák Sándor a díjátadón bejelentette: a XVII. Lakiteleki Filmszemlét 2017 őszén rendezik meg, tavasszal pedig első alkalommal Rendszerváltó Filmszemlére hívják a Kárpát-medence filmes alkotóit.     A Nemzetstratégiai Kutatóintézet 300 ezer forintos különdíját a Székfaragás az Érmelléken című alkotás kapta, melyet a budapesti Zajti Gábor rendezett.     Az Országgyűlés elnökének 250 ezer forintos különdíját a budapesti Rácz Géza Számomra Siklód című filmjének ítélték.

(777/MTI)

Egyéb Martí Zoltán
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás