2016. 07. 09.

Élj teljes életet – Élet korlátok nélkül

„Miközben azon sopánkodunk, hogy mi hiányzik az életünkből, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, amink van.” /Nick Vujicic/ Mindannyiunk életében vannak nehezebb időszakok. Nem mindegy, hogy hogyan tekintünk ezekre az időszakokra. Ebben remek példa lehet előttünk a következő könyv írója, aki nemcsak szembe tudott nézni a megpróbáltatásaival, hanem magtanult úrrá lenni rajtuk.

Nick Vujicic neve sokak számára ismerős lehet. Nick karok és lábak nélkül jött a világra. Ausztráliában született, szülei keresztények. Egy húga és egy öccse van. Jelenleg feleségével és két gyermekével Amerikában él. Élete szerves részét képezi: a zenélés, az úszás, és a szörfözés.

Nicket láthattuk már youtube-on egy videóban előadást tartani, de 2013-ban Budapestre is ellátogatott.

hirdetés

vujicic1 Világszerte tartott előadásainak témái a fogyatékosság, a remény, és a keresztény hit. Motivációs szónokként különböző intézményekben – iskolákban, kórházakban, börtönökben – beszél arról, hogy hogyan él teljes életet. Gyakran mesél vele megtörtént vicces történeteket, melyekből kiderül, mennyire jó fej és humoros ember. Nem kevesebbet beszél a hitéről, és Isten szeretetéről, mely megmutatja, mennyire mélyen hívő személy. Most az Élet korlátok nélkül című könyvét mutatom be nektek.

„Lehet, hogy még úton vagy, hogy megtaláld a célodat. De nem hiszem, hogy igazán kiteljesedhetsz anélkül, hogy mások szolgálatára legyél.” /Nick Vujicic/

A könyvében is beszél arról, hogy hogyan változtatta meg Isten az életét, és adott célt neki. Arra ösztönöz, hogy ne adjuk fel, miközben a saját belső küzdelmeiről mesél. Mély őszinteséggel mondja el, hogy milyen nehézségekkel találta szemben magát eddigi élete során, és hogy birkózott meg velük.

vujicic2Ahogy előadásaiból, úgy a könyvéből sem hiányozhat a humor. Fergeteges humora van. Egy-egy kellemetlenebb helyzetből is ki tud hozni valami vicceset, de a lábatlan poénok sem maradtak ki. 🙂

Könyvében egészen a születésétől kezdve nyomon követhetjük Nick útját. Megfogalmazza gyerekkori csalódásait, vívódásait a kamaszkori nehézségeivel együtt. Leírja, hogy hogyan akart öngyilkos lenni, de aztán végül miért nem tette meg.

A könyv egyik fontos eleme az önkép. Nick saját példáján keresztül mutatja be, hogy miért olyan fontos, hogy jól tekintsünk magunkra, és hogy el tudjuk fogadni önmagunkat. Leírja, hogy ő miként ment végig ezen a folyamaton, példát állítva elénk.

Inspiráló példákkal támasztja alá meggyőződéseit, melyek tele vannak tanulságokkal és érdekességekkel. Erőt lehet ezekből a történetekből meríteni, mert bátorítanak és ösztönöznek.

Ez a könyv reménnyel tölt fel. Elolvasása után nem leszünk ugyanazok ez emberek, mint előtte voltunk. Mert Nick példaértékű élete hatással van ránk. Mély és erős hite és az életöröm, a belőle áradó szeretet teszi őt hiteles tanítóvá. Tanácsai elgondolkodtatóak, nagyon őszinte és pozitív gondolatai vannak.

Csupán azzal, hogy mesél, közelebb viszi Istenhez az embereket. Életével példát mutat, optimizmusa által reménnyel tölti el az elesetteket. Ez az ő szolgálata az emberek felé.

Különösen annak ajánlom ezt a könyvet, aki példaképet keres. 🙂 Vagy éppen mélyponton van az életében, és nem tudja, hogy jöhetne ki belőle. De azoknak is tartalmas olvasmány lehet, akik épp nem küzdenek gondokkal, csak meg szeretnének ismerkedni egy kiváló személlyel és a történetével.

Gergely Kinga

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás