2016. 06. 23.

Egy portugál drágább, mint mi együtt, de csapat vagyunk

Magyarország csoportelsőként ment a nyolcaddöntőbe a portugálok elleni 3-3-mal. A játékosok jól mozogtak, élvezik tovább a francia túrát. A csoportfavorit Portugália történelmi legyőzése nem sikerült, a csoportelsőség viszont összejött Magyarországnak az Európa-bajnokságon. 1966 óta először jutottunk tovább nagy nemzetközi tornán. Háromszor vezettünk egy világranglistán top 10-es csapattal szemben, Ronaldóék háromszor álltak kiesésre, de végül továbbjutottak, és a horvátokkal játszanak a 16 között.

„Végig hittem abban, hogy lesz 4 pontunk. Az ötödik pont volt a bónusz. Bernd Storck kapitány tökéletesen felépítette a munkát már a kezdetektől, rég nem látott lelkesedéssel vetették bele magukat a fiúk, akkor sem nyafogtak, ha három edzés volt egy nap Ausztriában. 

Dzsudzsák Balázs jól mondta a csapatnak a meccs előtt, hogy egyenként értékesebbek a portugálok, mint nálunk az egész csapat, de ettől nem hátrálhatunk meg. Mert csapatként mi vagyunk a jobbak

– mondta Szélesi Zoltán másodedző. Épp akkor viharzott el mögötte a durcás Cristiano Ronaldo, aki úgy dühöngött a harmadik magyar gól után, hogy azt felvette a kamera. Szélesi hozzátette, ami elvárható, azt megtették, a játékosok végre hisznek, és szeretnék megmutatni, ami bennük van. Mernek álmodni, ahogy Storck kéri, és ezt nagyon jó látni, illetve a teljesítményt is.

hirdetés

A másik asszisztens, a világbajnok Andy Möller meghatódottan értékelt. Óriási sikernek tartja, amit elértek, az ezt megelőző hat hónapban keményen dolgoztak. A két gólt szerző Dzsudzsák Balázsnak mondta a meccs után, hogy elég jó a bal lába.

Gera Zoltán azt mesélte el, hogy amikor mellel átvette a labdát az első gól előtt, akkor beugrott neki, hogy egyszer már lőtt ilyen gólt Angliában. Ezért mi sem természetesebb, hogy megpróbálta ballal. A bal alsó sarok várta a labdát.

„Jól megy a játék, élvezem, hogy jó csapatban vagyok.

Ha egy játékosnak van önbizalma, olyan dolgokra képes, amiben régebben nem is hitt. Ezt a hullámot kell most meglovagolni. Ezt az önbizalmat nem szabad elveszítenünk, mert szükség lesz rá a folytatásban is.

Nekünk csak szerényen tenni kell a dolgunkat, ahogy eddig. Megvan a csapat mozgása, jól megy a labda, az erőnlétünk is megvan hozzá, mindig van kihez passzolni. Fel merjük vállalni azokat a passzokat, amiket régebben nem. A következő meccsen is lesz tét, sőt, nem is kicsi, de nem félünk. Felszabadultan játszunk, ahogy eddig. Nem mi vagyunk az esélyesek a belgákkal szemben sem. Az mindig jó, ha lenéznek egy kicsit bennünket, ahogy eddig megtették párszor. De látjuk, napról napra látjuk, hogy a futballban bármi megtörténhet. Ezért szép a játék, nem?” – mondta Gera.

Lovrencsics Gergő arról beszélt, egy perccel sem bírta volna tovább a pályán, mindent kiadott magából, két poszton is játszott. Sajnálta, hogy a kapu előtt neki nem sikerült a gólszerzés.

Szalai Ádám két olyan szabadrúgást harcolt ki a második félidő első negyedében, amelyikből gól lett. Az első félidőben vagy negyvenről emelt kapura, mintha kicserélték volna. Az első félidőben Pepét is elfektette.

Balázs mindig azt kéri, hogy próbáljak neki szabadrúgást csinálni közel a kapuhoz. Megtettem. Ő is megtette utána, amit neki kellett.

Az első félidőben voltam közelebb a gólhoz, Pepe megakadályozott benne mindkétszer. A második helyzetnél, amikor a Real védője lábbal mentett Lovrencsics Gergő beadása után, azt hiszem, akkor voltam közelebb hozzá. Akkor nagyon jó helyen állt, kivágta előlem.”

Aztán vett egy nagy levegőt, és azt mondta, nincsenek szavak arra, amit mi most átélünk.

A balhátvéd, Korhut Mihály megjósolta a három gólt, és azt is elárulta, hogy volt az öltözőben egy kis ünneplés, hallgattak zenét, tomboltak is egy keveset. A csípőjének a ringása ment, és önfeledt volt mindenki. Nem félt, hogy egy ilyen meccsen kell beszállnia.

„Hallottuk mi is, persze, hogy a tisztes helytállás már milyen szép dolog lenne. Azt is hallottuk még a torna előtt, hogy szolgáljuk ki ezt a csodás közönséget. Így fordítottuk le a magunk módján” – magyarázta a Debrecen védője.

Juhász Roland érezte Ronaldón, stresszes és frusztrált, de ettől még a kapu előtt feltalálta magát a portugál.

A nyolcaddöntőben is bátran kell játszaniuk, ezt valamennyien visszhangozták. Vasárnap este kilenctől kiderül, mire jutnak a belgák ellen. Eddig hattól játszottak, most kilenctől, főműsoridőben lesz a válogatottunk.

(Forrás: Index)

Egyéb Interjú
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás