2016. 06. 23.

Nem csak hisztizni tud – Cristiano Ronaldo Böjte Csaba testvérnek adakozott

Nem biztos, hogy sokan tudják, mindenesetre Bölöni László fedezte fel a portugál szupersztárt, Cristiano Ronaldót. A korábbi 108-szoros román válogatott Bölöni 2001-ben a portugál Sporting Lisszabon edzőjeként állította csapatba a csatárzsenit. Most (még a tegnapi meccs előtt) a Magyar Hírlap vele beszélgetett.

Bölöni László 20160622

– Mikor és hol szúrta ki Cristiano Ronaldo tehetségét?

– Amikor Lisszabonba szerződtem, a Sportinghoz, gyakran megfordultam az utánpótláscsapatok edzésein is, és nagyon sok ügyes gyereket láttam. Elsőként a ma szintén portugál válogatott Ricardo Quaresmát láttam meg. Úgy volt, hogy velünk edzett, és a felkészülés után visszairányították volna a második csapathoz. De többet már nem játszott a második csapatban, csak nálam, a Sporting felnőtt­csapatában. Aztán kerestem, kutattam, még egy korosztállyal lejjebb mentem, és néztem a csapat edzését. Ott figyeltem fel arra a a nyurga csatárra, akit nem lehetett nem észrevenni. Úgy hívják, hogy Cristiano Ronaldo.

– Így kezdődött?

hirdetés

– Igen. Amikor felvittem a nagyok közé, az első csapathoz, utána már ő sem játszott egy percet sem az ifiknél, de a tartalékoknál sem. Hogy jó volt a szemem, azt bizonyítja, hogy két év után a Manchester United akkor irtózatos pénzért szerződtette.

– Ha valaki, akkor ön ismeri Ronaldót. Van gyengéje, amelyet a magyar védők figyelmébe ajánlana?

– Nézze, minden embernek vannak gyengéi, meg erősségei. Ronaldo is ember. De amennyire én látom, szakmailag Ronaldónak nincs gyenge pontja. Az lehet, hogy éppen nem fog ki jó napot, vagy kihagy egy tizenegyest, de igazi, istenáldotta tehetség. És ami a legnagyobb pozitívuma, hogy szerintem ha az aktuális edzője megkérné, hogy legyen mondjuk középhátvéd, ott sem égne meg vele.

– Mégis mit mondana a magyar védőknek?

– Nem szeretnék tanácsokat osztogatni. A magyar válogatottnak van egy német szövetségi kapitánya, akinek van egy világ- és Európa-bajnok a segítője. Majd ők felkészítik a védőket, hogy hogy próbálják semlegesíteni Ronaldót.

– Ronaldóval messze kerültek egymástól. Beszélnek olykor, tartják a kapcsolatot?

– Cristiano szupersztár, akit nehéz megközelíteni. Nem is nagyon divat örök hűséget esküdni egymásnak az edzőnek és a játékosnak. De amikor megkerestem valamilyen jótékonysági eseménnyel kapcsolatban, soha nem zárkózott el. Mindig számíthatok rá. Legutóbb éppen Erdélyben, Böjte atyánál gyűjtöttünk, és Ronaldo első szóra nem kevés pénzt adott a gyerekeknek. Ezen túlmenően pedig amikor megnyerte az aranylabdát, meghívott a személyes vendégei közé, és úgy gondolom, hogy én ennél többet nem is várhatok egy ekkora sztártól.

– Mit gondol a szerepléséről?

– Ennél jóval többre képes, de hát ezt mindenki tudja.

– És a magyar válogatott?

– Továbbjut, és esélye van arra, hogy akár csoportelső legyen. (időközben ez egy elképesztő meccsen meg is történt – a szerk.)

(Forrás: Magyar Hírlap)

Egyéb Hírek Interjú
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás