2016. 04. 09.

Igék a pozitívabb testképért

A tíz éves lányok 81%-a diétázott már életében. Az Egyesült Államokban körülbelül nyolc millió ember küzd evészavarral. Mindezek mellett megemlíthetjük, hogy a plasztikai műtétek népszerűbbek mint valaha. Elégedetlenek vagyunk a testünkkel, a személyiségünkkel, az életünkkel. Irigykedünk a népszerű emberekre a közösségi oldalakon, a modellekre a magazinokban. A megjelenésük tökéletes, a mosolyuk kábító, hosszú póklábaik vannak és mindig ragyog a bőrük. Ezek után nem csoda, ha önsanyargatásba kezdünk, hiszen mindenhol azt sugározzák felénk, hogy nem vagyunk elég jók. Azaz nem mindenhol. Isten az igéjén keresztül szeretne minket megszólítani és felrázni ebből kábulatból.

“Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében. Magasztallak téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid és lelkem jól tudja ezt.” Zsolt 139,13-14

Isten formált téged olyanná, amilyen vagy. Már édesanyád méhében megadta neked azt az alakot, amilyenre téged teremteni akart. Nem akármilyennek alkotott téged, hanem ahogyan a Zsoltár is írja: csodálatosnak.

hirdetés

“Megteremtette Isten az embert a maga képmására” 1Móz 1,27

Igen, menjünk csak vissza a kezdetekhez. Isten az embert a maga képmására alkotta, férfivá és nővé. Isten összes teremtménye közül csak az ember az, aki magán hordozza Teremtője képmását. Ha belenézel a tükörbe, mostantól ez a hihetetlen ajándék jusson eszedbe!

“Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak” Róm 12,4-6a

Te Isten egyedi alkotása vagy, nem kell hasonlítanod senkire. Ahogyan a testrészeid is okkal lettek különbözőek, úgy te sem véletlenül lettél az, aki vagy. Isten személyre szabott ajándékokat adott neked, csak fel kell fedezned!

Isten nem alkot véletleneket, pláne nem a saját képmására. A 139. zsoltár így folytatódik:

“Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük.” Zsolt 139,16

Isten csodálatos képmása vagy, akit egyedinek alkotott. Egyedülálló utat szán neked, személyre szabott ajándékokkal, amik csak a tieid. Ezeket senki sem veheti el tőled. Semmilyen manipulált fénykép, vagy egy olyan látszat élet, ami csak az Instagramon létezik. A valóság egészen más és sokkal gyönyörűbb! Csak észre kell venned a teremtés csodáját, ami rajtad is tükröződik és amelyet hirdethetsz másoknak is.

forrás: ibelieve.com

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Életmód
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás