iránytű
2016. 12. 29.

Year Compass – Iránytű egy sikeres évhez!

Új év – új fogadalmak!… Hiába a nagy szilveszteri bizonyosság, hogy márpedig idén menni fog: pár hét, pár hónap, és minden megy a régiben… Neked is ismerős? Változz és változtass: zárd le tudatosan a magad mögött hagyott évet, és készülj figyelemmel az előtted állóra.
Egy egyszerű tipp, egy iránytű a jövőhöz, ráadásul magyar ötletgazdáktól!

Az évkezdésekkel mindig az volt a bajom, hogy nagyon gyorsan elmúlnak. Mert a karácsonyi kellemes, jóllakott hangulatban könnyen tettem mindig nagy elhatározásokat, hogy majd január elsejétől mennyire megváltozik az életem. Aztán jött a vizsgaidőszakok zaklatott kihívása, ekkor nyugtattam magam: “majd szorgalmi időszakban”… Persze akkor sem lett semmi, hiszen kinek van még ezekre is ideje?

Aztán tavaly egy barátom átküldte az Éviránytű linkjét. És kinyomtattam. És kitöltöttem. Pár kedves barátommal ültünk össze az év elején, hogy lezárjuk a mögöttünk lévő évet, és előre tekintsünk az előttünk állóra. És akkor, ott megértettem: itt nem hirtelen felindulásból történő elhatározásokkal váltjuk meg a világot, hanem ez itt egy fejlődési folyamat. Minden év minden napján egy kicsivel jobb lehetek.

hirdetés

És ez a varázsszó, melyet annyiszor hangoztatnak, hogy tudatosság, ez is bekúszott az életembe.

Mert legalább évente egyszer van egy nap, amikor átfogóan gondolkodom az életemről. Arról, hogy hol a helyem a világban, és hogy hol a helye az Úrnak az én életemben? Hogy mik a céljaim és mik lehetnek az Úr céljai velem? Hogy merre tart az életem, és hogy merre vezetnek az Úr útjai?

Töltsd le, töltsd ki, töltődj fel! Csak ennyi kell: a füzet, egy toll, egy nyugodt szoba, egy forró ital és pár ráfordított óra. A kellemes muzsika és a barátok opcionális kiegészítők. 🙂

Hajrá!

Palásthy István

Hamarosan még egy személyes beszámolót olvashattok Nagy Líviától!

Kép: Stocksnap

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás