2024. 10. 03.

„Miután befogadtam Istent a szívembe, újra boldog vagyok” – egy újjászületés rövid története

Igazán lélekemelő vendégírást kaptunk arról, mi történik, amikor valaki valóban beengedi a szívébe Istent.

Egy évvel ezelőtt kezdtem el aktívan templomba járni, és most májusban meg is keresztelkedtem. Azóta mintha újjászülettem volna. Mindig is hittem Istenben, mégis decemberben jött az áttörés. Nem a templomban, nem dicsőítő dalokat hallgatva, egész egyszerűen ,,Csöndesen és váratlanul/Átölelt az Isten./Nem harsonával, Hanem jött néma, igaz öleléssel” (Ady Endre). Azóta érzem, hogy mindig velem van, és érzem az ölelését, ami, amikor kell, boldog, amikor kell, vigasztaló vagy bátorító. Megváltott mindenből, és új életet adott nekem. Megtanultam, hogy bízni kell Benne töretlenül, Benne, aki végül mindent elrendez, és

aki, ha szívből kérjük, megbocsát, és megment.

A már Magyarországon is látható, Chosen – Kiválasztottak c. sorozatban, van egy olyan jelenet, ahol Simon (Péter) egy tengeri vihar közepette szemére veti Jézusnak, hogy ,,idegeneket gyógyít, míg a követői szenvednek.” Péter a hitét bizonyítani akarván vízre lép, de elsüllyed. Jézus ekkor kinyújtja felé a karját, ám csak azért tudta kihúzni a vízből Pétert, mert Péter megfogta az Ő kezét. És ez itt a kulcs.

hirdetés

Jézus akkor tud nekünk segíteni, ha körülménytől függetlenül, töretlenül hiszünk Őbenne.

Isten semmit nem tesz ok nélkül, és minden a mi tanulásunkat és javunkat szolgálja. Azt ígérte, ,,Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!” (Ézs 43:1) és ez pontosan így is van. Isten, miután befogadtam Őt a szívembe, álmokat, terveket adott, és újra boldog vagyok. Nem, nem arról a boldogságról beszélek, ami csak különleges alkalmakkor érzünk, hanem arra konstans boldogságra, ami abból fakad, hogy Ő velem van.

Az Övé vagyunk mindannyian, és ez nekem annyi szabadságot, és erőt adott, hogy azt hiszem elmondhatom: Isten nem csak megmentett, de Vele teljesen tiszta lapot kezdtem, és ezért minden nap hálával a szívemben kelek fel.

Kulcsár Tamara

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Blog
hirdetés