2021. 01. 29.

Nyolc tanács Pio atyától járvány idejére

Nagyjából száz évvel ezelőtt a spanyolnátha okozott világjárványt, amely Olaszországban is rettegésben tartotta az embereket. Pio atya viszont hasznos tanácsokkal látta el őket, amelyek számunkra is aktuálisak lehetnek.

1918 nyarán Olaszországban is pusztított a spanyolnátha, amely az iskolák bezárásával és a helyi vállalkozások leállításával járt. Féltek az emberek, mert úgy tűnt, mindenki megfertőződött ezzel a vírussal. Sokakat megijesztett ez a hirtelen fordulat és Olaszországban Pio atyához fordultak, aki hasznos gondolatokkal látta el őket.

„A mai társadalom nem imádkozik. Ezért esik szét.”

„Az ajkaidon kívül a szíveddel is beszélned kell Jézussal. Sőt, bizonyos esetekben csak a szíveddel kell beszélned Vele.”

„A múltamat Uram, a Te irgalmadra bízom; a jelenemet a Te szeretetedre; a jövőmet a Te gondviselésedre!”

hirdetés

„Az ima a legjobb fegyver, amellyel rendelkezünk. A kulcs, amely megnyitja Isten szívét.”

„Imádkozz, remélj és ne aggódj! Az aggódás haszontalan. A mi irgalmas Urunk meghallgatja az imáidat.”

„Ne aggódj olyan dolgok miatt, amelyek aggodalmat, zűrzavart és szorongást váltanak ki. Csak egy dologra van szükség: emeld fel a lelkedet és szeresd Istent!”

„Ami a Sátántól származik, az nyugalommal kezdődik, de viharral, közönnyel és apátiával végződik.”

„Ne félj, Jézus sokkal erősebb mint a pokol! Az Ő nevének hívására minden térd meghajol a mennyben, a Földön és a pokolban is. Ez pedig vigasztalás a jóra és a gonosz terrorjára is.”

Forrás: Aleteia

Borítókép - Fotó: Feverpitched | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz filipánics tibor 2021. 01. 29. 11:53

    „A mai társadalom nem imádkozik. Ezért esik szét.” Ez elég merész kijelentés. Ha imádkoznánk,minden frankó lenne? Szerintem sokkal sokkal több dolgon múlik egy társadalom szétesése. Ilyen mikor a szülők nem érnek rá a gyermekeiknek megtanítani az együtt érzést,még példamutatással sem.
    “a jövőmet a Te gondviselésedre! (bízom,Uram)” Itt nem árt megemlíteni a magunk felelősségét is. Bízhatjuk mi az Úrra a gondviselést,ha cigizünk,iszunk vagy munkamániában szenvedünk. Isten tehet bármit,ha mi ellene dolgozunk.
    „Az ima a legjobb fegyver, amellyel rendelkezünk. A kulcs, amely megnyitja Isten szívét.” Már megint ez a fránya “leg” fokjel. Ráadásul fegyver képet használni az ima mellé,személy szerint nem tetszik. Isten szívét pedig nem kell megnyitni,mert nyitva van. Miből gondolod,hogy Isten olyan mint az ember,hogy jó szó vagy cselekedet kell ahhoz,hogy nyitott szívű legyen. Én Istent állandóan nyitott szívűnek képzelem el,ha ez neked valamiért rossz,képzeld zárt szívűnek.
    „Ne aggódj olyan dolgok miatt, amelyek aggodalmat, zűrzavart és szorongást váltanak ki. Csak egy dologra van szükség: emeld fel a lelkedet és szeresd Istent!” Ne aggód TÚL magad,ez jobban tetszik. De Isten szeretete még nem oldja meg a problémám,ugye Te is szereted Istent,és minden problémád megoldódik? Talán a lelkednek gyógyírt jelent és gyorsabban átlendülsz a nehézségeken (ez sem elhanyagolható) de Istent nem szabad egy problémamegoldó gépezetnek tekinteni.
    “Ami a Sátántól származik …” Semmi nem származik a sátántól. Ez a közös ellenség (sátán) megerősíti a közösséget,mert bármi rossz dolognál elő lehet venni és áthárítani a felelősséget rá. Nem lehet a sátánra kenni dolgokat,nyugodtan elkezdhetjük vizsgálni magunkat. A sátánnal kivetítjük a bennünk lévő negatív tartalmat,ezért meg sem tudjuk oldani a problémát.Egy gyermeknek ez hasznos,de felnőttnek már nem.
    Utolsó gondolatot inkább hagyom,sok lesz ez is.
    Félre ne érts!! Szerinted rosszat akarok azzal a gondolattal,hogy Isten szíve MINDIG nyitva áll nekünk??