2020. 07. 20.

„Ne félj, nem hagylak el” – Révész Szilvi biztatása az aggódóknak

Révész Szilvia író és előadó, korábbi OFFLINE vendégünk különleges hétfői biztatást tett közzé Facebook-oldalán. Azokhoz szólt, akik félnek, aggódnak és ez megbénítja az életüket. 

Mindig adódnak olyan nehézségek, bonyodalmak, melyek el akarnak bátortalanítani, meg akarják hiúsítani azt a történetet, amit Isten veled szeretne írni. A félelem az a rossz történet, amit magadban forgatsz. Az előtted álló dolgok negatív változata. Ha teret adsz neki, egyre hangosabban vetíti eléd saját verzióját, s egyre bénítóbban hat rád.

S ez az ellenség szándéka: hogy leszűkítse a mozgástered, passzívvá, cselekvésképtelenné tegyen.

Azt mondják, az aggodalmaink több mint kilencven százaléka soha nem következik be. Hát nem túl hasznos időtöltés a félelmeinken keresztül vetített belső mozi nézegetése. Nézz inkább másra! Fókuszálj az Örökkévalóra, aki egészen közel szeretne jönni hozzád! Ő tudja, hogy milyen nehéz dolgok előtt állsz, de azzal is számol, hogy vele együtt képes leszel átmenni rajta, bármit is hozzon ez a hét.

hirdetés

Újra és újra azt mondja neked: “Ne félj, én megsegítelek!”, “Ne félj, nem hagylak el!”, nem hagylak magadra.

Őrá nézz! Ne vedd le róla a szemed! Gondold végig mennyi mindent tett már érted, s mire képes Ő, az Örökkévaló! Ha így teszel, talán megremegsz majd egyik másik helyzetben, de azt ígéri, nem fogsz végképp megrendülni – soha.

Bátorodjon hát a szíved a gondolattól, hogy az Örökkévalóval a jobbodon csinálhatod végig ezt a hetet és az összes következőt is! Ez egy bátorító történet. Mert ő erőt ad ahhoz, amin megengedi, hogy átmenj (Fil.4:3), egy pillanatra se fog magadra hagyni (Zsid.13:5), utat készít ott is, ahol most még nincs is út, és arra is képes, hogy egy ma még felfoghatatlan módon a javadra fordítsa akár a legvadabb helyzeteket is (Rm.8:28).

Forrás: Révész Szilvi/Facebook

Borítókép - Fotó: AJ Garcia/Unsplash
Egyéb Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás