2024. 09. 07.

“Vétettem az egyházzal szemben” – közleményt küldött a 777 részére Bese Gergő

Bese Gergő közleményt juttatott el a 777 szerkesztőségéhez emailben, amelyben elnézést kér és elismeri, vétett az egyházzal és a közösségével szemben.

Közleményt juttatott el a 777 szerkesztőségéhez Bese Gergő: a római katolikus papot felfüggesztette a tegnapi nap során Bábel Balázs kalocsai érsek, miután kiderült, hogy férfiakkal tarthatott fenn intim kapcsolatot. Bese Gergő – aki két és fél éve már nem a 777 csapatának tagja – közleményét változtatás nélkül közöljük. Ahogyan tegnap is hangsúlyoztuk, mi is a sajtóból értesültünk a történtekről, azóta is teljesen döbbenten állunk az események előtt.  Az ítélkezés azonban nem a mi feladatunk, helyette arra kérünk mindenkit, hogy imádkozzunk Gergőért és papjainkért.

“Kedves Rokonaim, Barátaim, Ismerőseim

A tegnapi nap a saját és családom életének egyik legsötétebb napja volt. Nehéz tapasztalat a média és a politika hatalmával szembesülni. Nem csak felemel és magasztal, hanem egy pillanat alatt a pokolra is küld. A gyengeségem használják fel egyházam és a közösségem ellen, próbálnak minél nagyobb kárt okozni.

Hibát követtem el. Rászedtek, naivságomat kihasználták és elveszítettem a józan ítélőképességem. Vétettem az egyházzal és a közösségemmel szemben. Megszegtem a papi fogadalmam, bűnt követtem el. Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam, akinek csalódást okoztam.

Papi szolgálatomat, tanári munkámat a tőlem telhető legjobb tudással és óriási energiával végeztem. Nagyon hálás vagyok a kapott kegyelmekért, az emberek szeretetéért és azért, hogy hivatásomban számos embert vittem közelebb Istenhez és Egyházamhoz.

Most a felfüggesztésemmel ez a szolgálat véget ér. Köszönöm mindazok megkeresését, akik segítségüket ajánlották fel és természetesen azokét is, akik imádságaikkal támogatnak.

Az elkövetkező hetekben szeretnék visszavonulni, elcsendesedni, bűnbánatot gyakorolni, átgondolni az életemet. Máté evangéliumában Jézus így szól tanítványaihoz: „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen. Aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt, aki azonban értem elveszíti, az megtalálja.”

Mindent nagyon köszönök!”

Bese Gergő

Hírek
hirdetés