2024. 08. 23.

Amikor tombol a gonosz a világban – Magyar nőkre is kitűztek vérdíjat egy pornóoldalon

Teljesen beteg és sokkoló poszt járta be az online platformok egy részét a napokban: egy ismeretlen férfi magyar civilekről, influenszerekről is tett ki képeket, és arra buzdította követőit, hogy vadásszák le, öljék meg ezeket az idegen, utcán lefotózott, ártatlan nőket. Hova fajul a világ, de tényleg? Amikor azt hisszük, már nincs lejjebb, kiderül, hogy van: egészen démoni gonoszság uralja az emberek egy részét. Szeretnénk figyelmeztetni titeket, hogy felkavaró tartalom következik.

Egy ismeretlen internetes felhasználó arra buzdít egy pornóoldalon, hogy magyar influenszereket és civileket kínozzanak és öljenek meg. A prédaként kiszemelt nők egytől egyig teljes alakos képpel, arccal szerepelnek az oldalon, sokukra vérdíjat tűzött ki az ismeretlen. A képeket utcai környezetben, tömegközlekedési eszközökön fotózták, és sokuknál nevet, várost is mellékeltek, ahol megtalálhatók – olvashattuk a sokkoló hírt. A hátborzongató eset sajnos teljesen komoly: online hihetetlenül könnyen terjed a pornó, a pedofília és úgy tűnik, az ehhez hasonló, kínzásra vagy gyilkosságra való felszólítások is. 

Az egész eset a magyar Redditen látott először napvilágot. Azok kedvéért, akik nem hallottak még róla: a Reddit egy közösségi híroldal és fórum, ahol a felhasználók megoszthatják, értékelhetik és megvitathatják a különféle tartalmakat. Az oldalt 2005-ben hozták létre, és mára az internet egyik legnagyobb és legnépszerűbb közösségi platformjává vált. Jellemzően pletykaoldalként szokták aposztrofálni, de az olyan esetekben, mint a mostani, látható, hogy ezt a platformot is lehet egymás segítésére, figyelmeztetésére használni.

A megrendítő hírről azóta TikTokon is számos videó készült, többek között Url Izabell is feldolgozta a témát, aki videós tartalmaiban gyakran a nők helyzetét elemzi. „Micsoda hülye szuka! Akkor kezdtem el követni, amikor kiszúrtam a pánt nélküli felsőjét. Ahelyett, hogy az életéért menekült volna, csak ült mellettem a földön. Azt hiszem, élvezi, ha férfiakkal kacérkodik. Úgy néz ki, nagyon örülne egy késnek azon a dögös nyakán. Adjuk meg neki” – olvassa fel Url a videójában az ismeretlen férfi egyik posztját. A posztjában a „hunt her down” (vadászd le) és „girl meat market” (női húspiac) keresőszavak alatt találhatók meg a magyar civilek és influenszerek is – több esetben névvel, más személyes adattal. A legtöbb kép alá a felhasználó azt írta: „Vadásszátok le!“. A pornóoldal kommentelői teljes mértékben vevők voltak az undorító uszításra, többen arról írtak, milyen módon vetnének véget a képeken látható nők életének.

Fotó: Freepik

Az említett oldalon tehát több magyar profil is található, a saját oldalukra pedig hétköznapi lányokról készült képeket töltenek fel.  Azonban olyat is lehet találni, aki videókat publikál: olyan felvételeket tölt fel Budapest belvárosából, ahol nőket látni ahogy éppen fürdenek, alszanak vagy a párjukkal szeretkeznek. Az ablakon lévő réseken keresztül készíti a videókat.

„Ezek a lányok hatalmas veszélyben vannak, és ezt az oldalt mihamarabb meg kell szüntetni, az elkövetőket pedig börtönbe zárni“ – Url Izabell az említett TikTok-videóban arra kérte a követőit, hogy a Reddit-posztról készült képernyőképeket küldjék el az Interpolnak, ha pedig bárki felismerne a posztból valakit, mindenképpen értesítse az illetőt, hogy feljelentést tudjon tenni.

Felmerülhet bennetek a kérdés: a posztot író felhasználó hogyhogy nem lekövethető? Valószínűleg a rá irányuló figyelem miatt gyorsan privátra állította a fiókját, és a Motherless.com-ra feltöltött képek sem elérhetőek már, az oldal szerint a felhasználó törölte őket.

Egy másik tiktoker, Héja Szabolcs is foglalkozott videójában a témával. Mint mondta, megtette a kellő jogi lépéseket. „Remélem, minél több emberhez eljut ez a videó, és látják az illetékesek, hogy ez nagyon nincsen rendben, csináljanak már valamit. Bele se gondolok, hogy mi lenne, ha az édesanyámat vagy a húgomat raknák fel ilyen helyekre“ – fogalmazott.

Egy YouTube videóban Tóth Bettina is fogalalkozott az üggyel:

Az Instagramon több százezren követik a Nem akarok beleszólni nevű csatornát, amelyben három édesanya osztja meg tapasztalatait humoros videókban. Egyik tartalomkészítőjük, Bányai Judit személyes profilján megosztotta, hogy ő is felkerült a „levadászandő nők” listájára. Oldalán azt írta: „Mint láttátok, én is felkerültem több lány mellett egy olyan pornóoldalra, ahol AI generálta csonkítások, nyilvános mosdókban, tömegközlekedésen készített lesifotók vannak fent. Több képnél név, ország, város, életkor is meg van jelölve a vérdíj mellett. Igen, jól olvasod. Hogy elkapjanak, megerőszakoljanak, bezárjanak, megöljenek.”

A posztjában Bányai Judit kitért arra is, hogy miért nem tett eddig feljelentést a rendőrségen. „Akik nem érintettek, azzal próbálnak nyugtatni, hogy forduljak a rendőrökhöz, ők majd csak tesznek valamit, nem? Hát…ezt illetően elég elkeserítő a helyzet. Több érintett órákat ült már a rendőrségen, és többen azt a választ kapták, hogy nem igazán van eszköz a kezükben. (…) Bizalomvesztett vagyok a rendőrséget illetően, nagyon is. DE! Az elkeserítő történetektől függetlenül is meg kell tenned mindent a védelmed érdekében. Ha bármi rosszat tapasztalsz, ami téged vagy egy másik embertársadat érinti, azonnal szólj egy rendőrnek, biztonsági őrnek. Lehet, pont olyan lesz szolgálatban, aki becsületesen végzi a munkáját, és mindent megtesz azért, hogy igazságot szolgáltasson” – írta.

Fotó: Freepik

Mi is arra szeretnénk bátorítani titeket, hogy ha tudomást szereztek ehhez hasonló esetről, azonnal tegyétek meg a szükséges jogi lépéseket, keressetek civil szervezeteket, avassátok be a hozzátok közelállókat! Nem szabad eltűrnünk, hogy a társadalmunk ilyen mélyen beágyazódjon a sátán terveibe, ez ugyanis olyan mértékű perverzió és gonoszság, amely csak tőle származhat. Sajnos mi, keresztények sokszor elvagyunk a saját buborékunkban, hajlamosak vagyunk csak a saját életünkre figyelni, és közben észre sem vesszük, mik történnek körülüttünk. Itt az ideje kinyitni a szemünket, ébernek lennünk és szüntelenül imádkoznunk! Jézus nem véletlenül mondja annyiszor, hogy imádkozzunk, ami nemcsak egy gyenge harmat, hanem valódi erő és hatalom! „Íme, hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon, skorpiókon tapodjatok, és az ellenség minden erején; és semmi nem árthat nektek.” (Lk 10,19)

Imádkozzunk azokért a nőkért, akik a listán vannak, és minden egyes bántalmazottért, legyen az gyermek, nő vagy férfi!

Derüljön ki az igazság, amely az ige szerint mindig szabaddá tesz! Kérjük Isten mihamarabbi ítéletét a gonoszság ellen, de ne felejtsük el azt sem, amire Jézus szólított fel, bármennyire nehéz is: imádkozzunk a bűnösökért, mert „nem tudják, mit cselekszenek” (Lk 23,24).

 

Forrás: TikTok, Refresher.hu, Telex, Reddit

Borítókép - Fotó: Freepik
Blog