2024. 07. 05.

20 tipp, hogy tartalmas legyen a nyarad + letölthető, nyomtatható listával!

Hihetetlen, de mindjárt a nyár felénél járunk. Lehet, hogy te is úgy érzed, hogy még el sem kezdődött igazán, mert mondjuk vizsgáztál, dolgoznod kellett, vagy otthon voltál a gyerekekkel. Ha mégis szeretnél többet kihozni ebből a szezonból, tarts velünk és játssz velünk bingót – tegyük együtt felejthetetlenné az idei nyarat!

  1. Menj el egy szabadtéri koncertre!

Nyári langyos este, pokrócok, csillagok, és egy jó élő zene. Mi kellhet még?

  1. Tanulj meg egy igeverset!

Mindig jól jöhet, ha fejből tudsz egy-egy erőt adó igét, mert ki tudod mondania helyzetedre és önmagadra is az igazságot, ami Isten szava!

  1. Sétálj telefon nélkül!

    Az igazi kikacsolódás, amikor a telefonos is ki van kapcsolva, vagy a legjobb, ha nem is viszed magaddal. Fél óra bele kell, hogy férjen.

  2. Olvasd el a Biblia egyik könyvét!

Például az Apostolok Cselekedeteit a 777-tel. Te csatlakoztál?

  1. Nézd meg a naplementét egy vízparton!

Lehet ez a Duna vagy a Balaton, de akár a Feneketlen-tó is, ha budapesti vagy. A lényeg, hogy csak ülj ki a partra és élvezd!

  1. Írj le magadnak egy zsoltárt!

Ha lehet, akkor kézzel: ez jobban hat a lelkünkre és az agyunkra is, a zsoltárok pedig a legszebb imáink közé tartoznak.

  1. Utazz el egy magyar városba, ahol még nem jártál!

Annyi csodaszép hely van itthon is! Nem kell ahhoz repülőre ülni, hogy jól érezd magad és feltöltődj. Ha nincs elég szabadságod vagy anyagi kereted rá, akkor az is szuper, ha csak egy napra elutazol várost nézni, például Egerbe, Tokajba, Visegrádra, Veszprémbe vagy Szegedre.

  1. Küldj egy dicsőítődalt a hozzád közelállóknak!

Néha a legjobb időben érkezik meg egy üzenet arról, hogy gondoltak ránk és szeretnek. Ugye, hogy te is mennyire örülsz neki, ha ilyet kapsz? Most itt az idő, hogy küldj egy dicsőítődalt annak a barátodnak vagy családtagodnak, akinek szerinted szüksége van rá. Az is lehet, hogy régebben beszéltetek, de a Szentlélek megsúgja, hogy jólesne az illetőnek egy kis figyelmesség.

  1. Önkénteskedj egy napot!

Ha már figyelmesség, önkénteseket rengeteg helyre várnak a kórházaktól kezdve az állatmenhelyeken át a keresztény fesztiválokig. Ha van szabadidőd, nézz körül, és menj el oda, ami a legszimpatikusabb számodra és/vagy, ahol a legnagyobb szükség van segítő kezekre!

  1. Próbáld ki a hajnali imát!

Az egyik legszebb formája az Istennel töltött időnek, ha a napod legelső részét, a hajnalodat adod Neki. Amikor még minden nyugodt és csendes, sokkal könnyebb az imára fókuszálni! Kelj fel korábban, és próbáld ki!

  1. Adományozz egy jó célra!

Például a 777-nek. 😊 Viccen kívül, nagyon sokat jelent minden egyes támogatás, hiszen nélkületek nem tudnánk folytatni a missziónkat.

  1. Írd össze, miért vagy hálás Istennek!

Az egyik legjobb gyakorlat, ha aggódsz vagy eleged van mindenből: írj hálalistát Istennek! Perceken belül kifejti a hatását.

  1. Imádkozz valakiért, aki nehéz helyzetben van!

Néha hajlamosak vagyunk belefeledkezni a saját életünkbe és problémáinkba. Merj túllátni a saját életeden, és észrevenni, hogy mások mikkel küzdenek! A legjobb, ha imádkozol értük, és akár gyakorlati módon is segítesz, ha tudsz.

  1. Hallgass meg egy 777 podcast adást!

Jobbnál jobb adások közül válogathatsz a 777 listájáról, legyen szó hitéletről, közéletről vagy épp párkapcsolati témákról. Utazás vagy takarítás közben az egyik legjobb kikapcsolódási forma a podcast!

  1. Hallgasd meg a kedvenc zenéd, és táncolj!

Mikor táncoltál utoljára? Akár régen, akár kevésbé régen, a tánc mindig örömöt tud adni. Ha azt gondolod, nem tudsz táncolni, akkor csak otthon, egyedül rakj be egy számot és élvezd, ha pedig van kedved, mozogj rá! Segít abban is, hogy energizáljon, ha elfáradtál testileg-lelkileg.

  1. Írd meg a papodnak/lelkészednek, miért vagy neki hálás!

Néha elfelejtjük, hogy a lelkipásztorok is emberek, akiknek ugyanolyan jólesik a visszajelzés, a bátorítás, a megerősítés, mint bárki másnak. Ragadj tollat vagy billentyűzetet, és akár csak néhány sorban írd le a papodnak, mit köszönhetsz neki, mit adott neked vagy a családodnak a szolgálata, miért szereted!

  1. Ülj be egy templomba, és csak légy csendben!

Hihetetlenül jó érzés tud lenni, amikor egy nyüzsgő városból és a napi teendőkből kiszakadva beülünk egy templomba imádkozni, csendben lenni, figyelni az Úrra. Ráadásul nyáron hűvös is van! 😀

  1. Írj egy levelet Jézusnak!

Bármikor írhatsz Neki, Ő örül, ha megosztod Vele a szívedet, a gondolataidat, az aktuális örömeidet és fájdalmaidat. Persze lehet mindezt szóban, de ha leírod, akkor később is vissza tudod olvasni, és akár meglátni, hogyan teljesült egy-egy imakérésed.

  1. Nézegess régi fotókat a családoddal!

Sok családban nagy a hajtás év közben, és szinte elfelejtünk minőségi időt tölteni együtt, különösen, ha már külön élünk. Beszéljetek meg egy napot/estét, amikor együtt lesztek, és ha vannak régi fotók, vegyétek elő, nézzéegessétek meg együtt! Nosztalgiázni mindig jól tud esni, és sok vicces vagy érdekes történet is előkerül ilyenkor. 

  1. Menj el egy dicsőítésre!

A templomokban és a szabadban is számos dicsőítést tartanak, különösen nyáron. Nézd meg a helyi plébániád plakátjait vagy keresgélj a Facebookon, hogy milyen események lesznek! Istent mindig jó dicsérni, nemcsak akkor, ha minden rendben van, hanem akkor is, amikor nehéz az életünk vagy semmit nem értünk. Ha épp senki nem érne rá, bátorítunk, hogy egyedül is menj el! 

 

A többi nyári programötletet megtalálod a 777 nyári bingós képén, amelyet innen letölthetsz, akár ki is nyomtathatsz: 

Ha megvagy egy programmal, csak ikszeld vagy pipáld ki! 

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Pontokba szedve Szilágyi Anna
hirdetés