2024. 06. 04.

Isten próbák elé állítja az embereket – Bőhm Csaba

Kiderült, hogy mi lett az elvett sportorvosi engedély sorsa Bőhm Csaba pályafutásában. A fiatal öttusázó a „Mi az én utam?” c. sorozatunk legutóbbi részében a teljes odaadás megtapasztalásáról mesélt!

„Az ember életében igenis nagyon-nagyon sok próba van. Isten próbák elé állítja az embereket” – ezt vallja az Európa-bajnoki bronzérmes öttusázó, Bőhm Csaba.

A fiatal sportoló szívproblémája miatt nagyon közel volt ahhoz, hogy elveszítse azt, amit legjobban szeretett csinálni, vagyis az öttusát. Ennek ellenére nem távolodott el Istentől, hanem éppen a Biblia olvasása segítette át ezen a nehéz helyzeten.

„Elkezdtem Jób könyvét olvasni, elkezdtem a Bibliát használni Isten felé. És a sok ima és ez a hatalmas mélység volt az, ami késztetett arra, hogy kimondhassam  szerintem életemben először és teljes valómmal, teljes átélésemmel – azt, hogy „legyen meg a Te akaratod, Atyám”. Ez volt talán az a fordulópont, ami után megváltozott sok minden.”

Kiderült, hogy nem találtak semmit az orvosok és a rosszullétei is elmúltak, így folytathatta az öttusát. Bár elmondása szerint akár le is mondott volna az álmáról és elment papnak, Istennek más tervei voltak vele.

„Később jutott eszembe ez az idézet a Bibliából, hogy „aki megpróbálja menteni az életét, az elveszíti, de aki én értem veszíti el az életét, az megtalálja”. Amikor kapartam, hogy de én akkor is akarok sportolni, akkor is ez legyen az utam, amikor én akartam, akkor nem sikerült, de

amikor önszántamból odaadtam az életemet Istennek és azt mondtam, hogy „cselekedj velem”, akkor Ő úgy gondolta, hogy itt az idő visszaadni.”

A legújabb részben a május végén megnyert első felnőtt aranyérméről is mesél Csabi, valamint az odáig vezető útról. Hiszen a világkupa-döntőn szerzett aranyérme mögött is ténykedett Isten. Többek között ennek hátteréről és félelmeiről is nyilatkozott a tehetséges öttusázó!

Blog Hortobágyi Tibor
hirdetés