2024. 05. 27.

Ima krízis idejére – merj bízni ilyenkor is Istenben!

Valószínűleg nincs olyan élet, amelyet le lehet élni krízisek nélkül. Egy szakítás, egy rossz diagnózis, egy halálhír, egy tragédia…bármi lehet az, ami Isten nélkül mély kétségbeesésbe taszítana minket. Íme egy ima, ha épp nehéz vagy ijesztő élethelyzetben vagy. Tudd, hogy Ő most is veled van! 

Drága Istenem!

Félelemmel teli a szívem, de én bízom Benned, így jövök eléd most. Köszönöm, hogy akármennyire meg is vagyok ijedve, akármennyire távolinak is érezlek, Te velem vagy itt és most! Fogod a kezem, és azt mondod: Ne félj, én megsegítelek!

Jézus, te legyőzted a halált, elhordoztad minden bűnünket, és szabaddá tetted az utat az Atya és köztünk. Megmutattad, hogy milyen hatalmas a szereteted: a legnagyobb, amely csak létezik. Végtelen a hálám emiatt! Kérlek, segíts, hogy most az evangélium igazsága ne csak az elmémben, a gondolataimban legyen, hanem bejusson a szívem legmélyére! Te tanítasz járni a vízen, akkor is, amikor a hullámok és a vihar számomra félelmetesek. De most is,

ma is úgy döntök, hogy Rád nézek és nem a viharra!

Szentlélek, gyere, és tölts be a Te jelenléteddel! Kérlek, újíts meg és járj át teljesen!

Istenem, nem veszem le a tekintetem Rólad, mert a segítségem tőled jön, aki az eget és a földet alkottad.

Számodra nincs lehetetlen! Te a csodák Istene vagy. Ugyanakkor azt kérem, hogy a Te akaratod legyen meg – ahogy Jézus is átadta az irányítást élete legnehezebb pillanatiban a Gecsemáné-kertben. Bízom benned és tudom, hogy a Te tudtod nélkül semmi nem történik velem és a családommal.

Te azt mondod: „Mert a hegyek megszűnhetnek, és a halmok meginoghatnak, de hozzád való hűségem nem szűnik meg, és békességem szövetsége nem inog meg.” (Ézs. 54,10) Köszönöm, hogy hűséges Isten vagy! Köszönöm, hogy szövetségem van veled, és ez a szövetség a legstabilabb alapokon áll. Köszönöm, hogy te vagy Immánuel, a velünk lévő Isten!

A kezedbe adom minden aggodalmam, félelemem, haragom és szomorúságom. A kezedbe adom az életem és a hozzátartozóim. A kezedbe adom ezt a mostani helyzetet is. Te fordítod örömre a gyászt, te oldozod le a gyászruhám. Legyen a Tiéd minden dicsőség és hála! 

Jézus nevében,

ámen.

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Ima
hirdetés