2024. 05. 19.

“Nincs kényes téma, keressük egymást bizalommal” – Steinbach József református püspök pünkösdi üzenete

Pünkösd alkalmával küldött üzenetet a református híveknek Steinbach József püspök, a Zsinat újonnan megválasztott lelkészi elnöke. Beszédének egy részét idézzük, de a videót is megnézhetitek.

“Kedves lelkipásztorok, főgondnokok, presbiterek, gyülekezeti tagok, református testvéreink, az anyaországban, és határinkon kívül. Hadd szóljak most külön hozzátok is!

Sok próbatétel után azért könyörgünk, hogy megtapasztalhassuk azt a csodát, amit Márk evangéliuma záró versében olvashatunk: „Azok pedig elmentek, hirdették az Igét mindenütt, az Úr pedig együtt munkálkodott velük, megerősítette az igehirdetést a nyomában járó jelekkel.” (Márk 16,20)

Koncentráljunk arra, szolgálatunk minden területén, ami egyetlen feladatunk, Isten megváltó, életet kiteljesítő, üdvözítő szeretetének hirdetésére és megélésére; mégpedig mindenki felé azon a módon, ahogy ő azt leginkább befogadhatja. Nem mondhatunk le senkiről sem, mindenkire reménységgel kell tekintenünk, azokra is, akik egészen mást gondolnak a világról, mint mi, hiszen Jézus Krisztus evangéliuma egyetemes.

Ha ezt tesszük, az áldás nem marad el, hiszen maga az Úr fog együttmunkálkodni velünk, jelekkel áldja meg szolgálatunkat.

Ilyen jel az alázat, hiszen minden nap kegyelem.

Ilyen jel az öröm és a reménység, mert vége annak az időszaknak, amikor a tanítványok húsvét után félelmükben elrejtőztek; pünkösd van, előállunk, és telve örömmel végezzük a szolgálatunkat.

Ilyen jel az, hogy mindenkire számítunk, mindent meg lehet beszélni, nincs kényes téma, keressük egymást bizalommal, hogy mások is bizalommal fordulhassanak hozzánk.

Ilyen jel az, hogy pásztori lelkülettel, egymást számontartva vigyázunk egymásra, hogy vigyázhassunk a világra.”

„Az emberek tömegesen fogják keresni, hol van válasz a lelki éhségükre” – interjú Bedekovics Péter református lelkésszel

Borítókép - Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Szemle
hirdetés