2024. 05. 04.

Mindig is az embert nézte bennem – Bőhm Csaba

Egy különleges edző-tanítvány kapcsolatba pillantottunk bele a „Mi az én utam?” c. videósorozatunk legutóbbi részében. Az Európa-bajnoki bronzérmes öttusázó, Bőhm Csaba mellett nevelőedzője, Geleta Károly is mesélt a kezdetekről.

2013-ban kezdte nevelőedzőként egyengetni Bőhm Csaba útját Geleta Károly, aki azóta is segíti a fiatal öttusázó felkészülését. A „Mi az én utam?” c. sorozatunk legutóbbi részében lövőedzésükre látogattunk el, ahol többek között a kezdetekről is meséltek.

„Ő volt az, aki behozott ebbe a gyönyörű sportágba, és bent tartott. Mert ha kellett, akkor kocsival vitt ki Alagra, ha kellett, akkor szendvicsekkel készült nekem. Már akkor is, a lövőedzésekre. Mindig sokat kért Karcsi bácsi az edzéseken, de egyszerűen olyan jó felfogással, olyan jó edzői és emberi mentalitással állt mindig is hozzám. Nem a sportolót nézi bennem, hanem azt éreztem mindig is, hogy az embert. És ez iszonyat sokat számít” – árulta el Csabi.

A fiatal sportoló számára jól indult a világkupaszezon, hiszen Kairóban ötödikként zárt, így bebiztosította a helyét a vb-csapatban is. Nevelőedzője nagyon tiszteli céltudatosságáért a tehetséges sportolót.

hirdetés

„Ő egy nagycsaládos fiú volt, akinek Zsámbékról kellett bejönnie edzésekre, és kimennie Dunakeszire, Alagra, a Kincsem Parknak az alagi tréningközpontjába. Ott az út során nagyon összejöttünk, és utána elfogadta azokat a dolgokat, hogy amit én gondolok, ő azt meg fogja csinálni. Mindenáron olimpiai bajnok szeretett volna lenni. Ez engem nagyon megfogott, hogy ez az ember egyedül edz, az úszósportból átjött és magányos farkasként edz egy felnőtt emberrel 14 évesen, és elfogadta azt, hogy amikor megbeszéltük, akkor odajött az úszás mellett még pluszban az öttusaedzésekre. Azóta ez a kapcsolat tart, most 2024-et írunk, olimpiai kvótát szerzett, és nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen tanítványom van, akit szerintem második fiamnak tekintek”– nyilatkozta Bőhmről nevelőedzője.

A teljes rész itt tekinthető meg.

 

A következő epizódban pedig visszakanyarodunk a közelmúlthoz, amikor Csabinak valami történt a szívével, így fennállt annak a veszélye, hogy abba kell hagynia az öttusát. Vajon minek köszönheti, hogy a nehéz helyzetben közelebb került Istenhez? Valóban otthagyta volna szeretett hivatását? Többek között ezekről is mesél a fiatal sportoló!

Hortobágyi Tibor

 

Blog Hortobágyi Tibor
hirdetés