2024. 04. 22.

Hazugságok, amelyeket sokszor elhiszünk nőként – és a felszabadító igazságok!

Alex DeRose, katolikus influencer édesanyaként olyan hazugságokat, elvárásokat gyűjtött össze, amelyeket a társdalom diktál a nők felé, és sokan áldozatukul esnek, ezért eltolják a házasság és a gyermekvállalás időpontját, mert azokat akadályozó tényezőnek tekintik a karrierálmaik elérésében. Ahelyett, hogy a társadalom külső nyomására cselekednénk, nézzük meg, mi Isten igazsága!

„Én 23, a férjem pedig 25 éves volt, amikor összeházasodtunk” – osztotta meg az influencer személyes hangvételű posztjában. “Európába utaztunk, nekem nagy karrierálmaim voltak, és azt gondoltam, el kell kerülnöm a teherbeesést, amíg be nem fejezem a mesterképzést. Nem sokkal a házasságkötésünk után várandós lettem, és hívő emberként természetesen igent mondtunk az életre.” Alex folytatta a tanulmányait, és gyermeke születése után másfél évvel lediplomázott. „Sok munkát vállaltam, különböző képzéseket végeztem el az évek alatt, mígnem négy gyermek után úgy döntöttem, otthagyom a munkámat. Először vonakodva, aztán mégis boldogan tettem meg ezt a lépést. A férjem közben fejlesztette a vállalkozását, én pedig megszerettem az otthonteremtést, a háziasszonyi teendőket.”

Alexet saját tapasztalatai döbbentették rá, hogy mennyi hazugságot táplálnak napjainkban a nőkbe, amelyek nyomásként helyezednek rájuk. Fontos ezeket felismernünk, és az igazságokkal felülírnunk.

Hazugság #1: A házasság megakadályoz abban, hogy megvalósítsd az álmaidat. Előbb építsd fel a karriered, és késleltesd a házasságkötést, a családalapítást! Igazság: Kettő jobb, mint egy.

hirdetés

A házasság okosabb, erősebb, hűségesebb nővé tesz, miközben csapatmunkára, rugalmasságra, önmegtagadásra, önismeretre, kommunikációra nevel, és több készségre, mint amire bármely munka megtaníthatna.

Hazugság #2: “El kell fojtanod” a termékenységedet, hogy elérd a céljaidat és az álmaidat. Igazság: A termékenységed Isten ajándéka. A gyermekek csak jobb emberré tesznek téged, és soha nem tartanak vissza azoktól az álmoktól, amelyeket Isten tartogat számodra.

Hazugság #3: A házasságon kívüli szexszel való kísérletezés egészséges, szórakoztató és felszabadító. Igazság: A szex olyan szent aktus, amelyet Isten a szentségi házasságban élő férfi és nő számára tervezett. Boldogabbak és egészségesebbek leszünk, ha követjük Isten törvényét a szexre vonatkozóan.

Hazugság #4: Be kell bizonyítanod az otthonodon kívül is, hogy nőként értékes vagy. Otthonmaradó édesanyaként elnyomod a képességeidet, az intellektusodat és a lehetőségeidet. Igazság: Ha meg akarod változtatni a világot, menj haza és szeresd a családodat! Egy nő semmit sem pazarol el azzal, hogy háztartásbeliként végzi odaadó, tiszteletreméltó munkáját.

Hazugság #5: Úgy kell gondolkoznod, cselekedned, dolgoznod és versenyezned, mint egy férfinak. Igazság: A férfiakat és a nőket méltóságukban egyenlőnek teremtette Isten, de nem egyformának. A nők természetükkel kiegészítik a férfiakat, ami egyedülállóan szép és hasznos Isten szemében.

„Az életem nagyon másképp néz ki, mint ahogy a karrierálmaimmal terveztem volna” – folytatta a ma már öt gyermekes édesanya. “De őszintén, sokkal jobb így, és hálás vagyok, hogy nem hagytam, hogy hasson rám az a hazugság, hogy a házasság és a család visszatart az életben. Ráadásul még csak 36 éves vagyok; tudtátok, hogy Teréz anya 37 éves koráig nem is kezdte el a misszionáriusi munkát? Még sok év áll előttünk! Soha nem fogod megbánni, hogy a férjedet és a gyerekeidet helyezed előtérbe. A napokban láttam egy velem egyidős milliomos influencer posztját a 36. születésnapján. A képen a drága táskája és a macskája szerepel, gyermek sehol. Felnyitotta ez a kép a szememet. A halálos ágyamnál sokkal inkább a gyerekeimet és az unokáimat szeretném látni, mint a képen szereplő millió dollárokat.”

Alex fontos emlékeztetőt hagyott posztjában nőtársainak. „Csak a nők tudnak gyermeket szülni. És milyen gyönyörű örökséget hagyhatunk itt a Földön! Ne dőljetek be a halál kultúrája hazugságainak! Öleljétek magatokhoz az életet! Fogadjátok el a nehézségeket, és az örömök eljönnek.”

Forrás: alexmderose /Instagram

Fordította: Fekete Ági

Lelkiség
hirdetés