2024. 04. 18.

Légy tagja, hogy fejlődj!

Tagja lenni valaminek a létezés üzenetét hordozza magában. Amikor ott vagy valahol, tagjává válsz, részét képzed és hozzáteszel. 

Papként egy nagyobb közösség tagja vagy. De ez minden? Nem, ennél sokkal-sokkal többről van szó. Az Úr üzenetét hordozod, segíted a hívők szívét-lelkét „karbantartani” és olykor jó csak engedni, hogy a hívek tegyék a dolgukat. Csak lenni és hagyni a dolgokat, élővé tenni mások által, szavakkal vagy tettekkel, tűrni és nem pusztán vezetni. A papok jelenléte és szolgálata páratlan, szükséges és nem helyettesíthető. Kapocs az Atya és a hívek közössége között.

„Bizony, bizony, mondom nektek: én vagyok a juhok ajtaja” Jn 10,6.

Engedd kinyitni az ajtót, hogy azon menjenek be a juhok és engedd a közösséget a legelőre találni! Nem csak a híveknek kell magukénak érezni a közösséget, a papoknak is, hogy az ott lévő hitet mindenki közösen lendítse előre.

„A test ugyan egy, de sok tagja van, a testnek ez a sok tagja azonban mégis egy test.” 1Kor 12,12

A közös érték Krisztus, aki minden keresztény közösség középpontjában van, ennek örömében találkoznak, osztanak meg gondolatokat a résztvevők és szívesen hallgatnak olyat, akiben megbíznak, adnak a szavára, a Te szavadra. Napjainkban nem egyszerű, amikor a szekularizmus és a fogyasztói szemlélet sok hívőben eltompítja a keresztény érzéket, de

az Úr szolgái tudják, hogy a hit legyőzi a világot.

Felelősségteljes lelkipásztornak lenni, mindemellett gyönyörű hivatás. Hirdetni az evangéliumot, megélni és tagja lenni lélekemelő. A mai társadalmi körülmények alkalmat kínálnak Krisztus megismerésére; különösen is kiélezett a társadalom, éhes a valós közösség erejére – a nem hívők is – és számítanak a papok aktív lelkipásztori tevékenységére.

Arra hívunk, hogy hozd el magad és a közösséged a kozossegek.hu-ra, hogy akinek szüksége van támaszra, erőre az hadd találjon rátok!

Fejlődni és tanulni mindig lehet: hitéletben, hivatásban vagy akár a kapcsolatainkban. A közösség remek és biztonságos alapja a gondolatok megosztására, a valódi érték megtartására, ahol a fűszer a Te személyiséged.

Ahol megéljük hitünket, ott elkezdenek megjelenni Isten országának a jellemzői: az igazság, az öröm és a szeretet.

Nyisd ki szárnyad, légy oltalom és használd a kozossegek.hu-t!

 

Nagy Anna

közösségek.hu

A cikk a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom és a 777 fizetett együttműködésének keretében jött létre.

Borítókép - Fotó: Dreamstime
Egyéb