2024. 04. 06.

Profi sport vagy papság? – „Mi az én utam” Bőhm Csabával

Februárban indítottuk el „Mi az én utam?” c. videósorozatunkat a 777 youtube-csatornáján, amelyben az olimpiai kvótás öttusázó, Bőhm Csaba útját követjük végig a párizsi ötkarikás játékokig. A második részben a sport mellett ismét fontos szerepet kap a hit is!

A legutóbbi részben arról mesélt a tehetséges sportoló, hogy a covid-időszak elején komoly rosszullét miatt veszélybe került a pályafutása.

„Azt éreztem, hogy a szívemmel van valami gond. Mint sportoló, tudtam, hogy ez hatalmas baj, mert nagyon függ a mi sportolásunk attól, hogy milyen állapotban van a szívünk. A legkisebb eltérésre is visszavonhatják a sportolási engedélyt. Én pedig azt éreztem, hogy nagyon rossz a helyzet…” – árulta el betegségének hátterét az egyéniben Európa-bajnoki bronzérmes öttusázó.

Bőhm Csabában komoly kételyek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy vajon a profi sport lesz-e az ő útja vagy esetleg Isten más utat szán neki? A vizsgálatok alatt aztán komoly Istenélménye volt, ami meghatározó volt az életében.

hirdetés

„Párhuzamosan ezzel az időszakkal kezdtem el többet imádkozni. Aztán már annyira nem tudtam mit csinálni ezzel a helyzettel, hogy felnyitottam a Bibliát.

Pont Jób könyvénél nyílt ki. Nem tudtam erről semmit, de elkezdtem olvasni. Talán az életemben ez hozta az eddigi legnagyobb Istenélményemet, olyan megbizonyosulásomat, ami aztán kihatott a jövőmre, a mai napig.”

Hogyan reagálunk, ha Isten elveszi tőlünk, amit szeretünk? Rá tudjuk-e bízni teljesen magunkat, még akkor is, ha nem értjük miért történnek velünk dolgok? Többek között ezekre is kerestük a választ a tehetséges öttusázóval, Bőhm Csabával a “Mi az én utam?” c. videósorozatunk 2. részében.

Ma este pedig már érkezik a 3. rész, amiben egy különleges edző-tanítványa kapcsolat hátterébe kapunk bepillantást, valamint az is kiderül, hogy az olimpiai kvótás sportoló miként kezdte a párizsi ötkarikás játékokig tartó utat a versenyszezonban!

Hortobágyi Tibor

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Blog Hortobágyi Tibor
hirdetés