2024. 04. 02.

#csakegygondolat – Egyedül Jézus ad tisztánlátást

Isten mindenen keresztül tud tanítani nekünk valamit fontosat. Még egy időjárási jelenségen keresztül is.

A hosszú hétvégén egy különös időjárási jelenségnek lehettünk szemtanúi: szaharai por lepte be a levegőt Budapesten és több vidéki helyszínen is. Első látásra ködnek tűnt, de valójában az apró szemcséktől nem lehetett tisztán látni. Amikor álltam a Balaton déli partján és átnéztem szembe az északi partra, konkrétan semmit nem láttam a máskor gyönyörűen kivehető túlpartból. Zavarni kezdett, főleg mivel emlékeztetett arra is, hogy szimbolikus értelemben is olyan könnyen elveszítjük a tisztánlátást. Épp az imasétámon voltam, úgyhogy megkérdeztem: „Uram, miért nem láthatunk tisztán? Te tudod, mennyi félinformáció és álhír kering nap mint nap, olyan jó lenne tudni, mi az igazság! Nem beszélve magunkról: annyi hazugságot elhiszünk, miközben egyedül Tőled kaphatunk tisztánlátást arról, kik vagyunk Tebenned!”

Ekkor Isten egy igét hozott fel bennem. Miután egy vak koldus kiabálni kezdett Jézusnak, ő megállt és visszaadta a látását. „Mit akarsz tőlem, mit tegyek?” Azt válaszolta: „Uram, hogy lássak!” Jézus így szólt hozzá: „Láss! Hited megmentett.” Azon nyomban visszanyerte szeme világát és Istent dicsőítve követte.” (Lk 18:41-43) Nekünk is így ad valódi látást Jézus, így tisztítja ki a homokszemcséket a levegőből – ha kérjük. Csak kiáltsunk Hozzá, ahogy a jerikói vak tette! Csak ismerjük be, hogy Nélküle mi sem látunk. Egyedül nem.

hirdetés

Ő tudja megmutatni az igazságot, legyen szó az életünkről, az útról, amelyen járnunk kell, vagy akár a világ egy-egy eseményéről.

Nagyon szép volt, ahogy aztán jött a szél, az eső, és kitisztította a levegőt, eltűnt a sivatagi homok. Mára újra kék az ég. Így lesz a mi életünkben is, ha kérjük a Szentlelket, hogy fújja el a ködöt, a port, hogy Általa újra tisztán lássunk.

Borítókép - Fotó: HVG
#csakegygondolat Szilágyi Anna
hirdetés