2024. 03. 21.

Lebukott a dunavecsei Mária-szobor rongálója

A nyomozók azonosították azt a férfit, aki brutálisan megrongálta a Mária-szobrot Dunavecsén. A bűncselekménnyel a férfi több mint 1,2 millió forint kárt okozott az egyházközségnek.

Ahogy arról a 777-en korábban beszámoltunk, tavaly egymás után kétszer is is brutálisan megrongáltak egy Mária-szobrot Dunavecsén. Először májusban, majd december 31-én – éppen a felújított szobor átadása előtt egy nappal – történt a rongálás.

Bese Gergő dunavecsei plébános akkor így írt Facebook-on a barbár cselekedetről: „Nehéz szavakat találni, a szívünk szakad meg, és nem értjük miért történt mindez. (…) Imádkozzunk a békéért, a beteg lelkek/elmék gyógyulásáért, Mária Szeplőtelen Szívének győzelméért!”

hirdetés

Fotó: Facebook

A nyomozók sikeresen beazonosították és őrizetbe vették a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves román állampolgárt.

A férfi először tagadta bűnösségét, ám később beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy első alkalommal ittasan sétált, és amikor a körforgalomhoz ért, kővel dobálta meg a szobrot. Szilveszterkor pedig összeveszett a feleségével, majd felpattant az anyósa kerékpárjára, hogy kiszellőztesse a fejét. Amikor biciklizés közben a város szélén lévő körforgalomhoz ért, egy baltával ráütött a szobor fejére, ami összetört. A műalkotást mindkét alkalommal több százezer forintért tudták csak helyreállítani.

Fotó: Facebook

A jelenleg már szabadlábon védekező külföldi ügyében a nyomozás befejeződött. Ellene vádemelést javasolnak – írta a rendőrség.

 

Forrás: Police.hu, Facebook 

Borítókép - Fotó: Facebook
Hírek
hirdetés