2023. 12. 31.

“A szívünk szakad meg” – brutálisan megrongálták Szűz Mária szobrát Dunavecsén

Egy éven belül másodszorra is brutálisan megrongáltak egy Mária-szobrot Dunavecsén. Az előző rongálás miatt felújított szobort hétfőn adták volna át, azonban valaki az éjszaka közepén szétverte azt, sőt még lábával is meggyalázta. Bese Gergő plébános értetlenül áll a vandál cselekmény előtt.

hirdetés
 
Szétverte, majd a darabjait is meggyalázta egy férfi annak a Mária szobornak, amelyet hétfőn adtak volna át Dunavecsén. A Bács-Kiskun vármegyei településen lévő szobrot májusban már hasonló brutalitással rongálták meg. Bese Gergő dunavecsei plébános a Facebook-on számolt be a barbár cselekedetről:
 
“Sajnos rossz hírt kell közölnöm veletek! A január elsejére meghirdetett dunavecsei szoborszentelés elmarad! Oka, pedig az, hogy ismeretlen elkövető december 31-én, éjjel 3:35-kor, előre megfontolt szándékkal szétverte a Mária szobor fejét, darabjait megtaposta.
Nehéz szavakat találni, a szívünk szakad meg, és nem értjük miért történt mindez. Holnap 15 órakor gyertyagyújtás lesz a körforgalomnál és 15:30-kor szentmise, melyet jómagam mutatok be a közösségnek. Imádkozzunk a békéért, a beteg lelkek/elmék gyógyulásáért, Mária Szeplőtelen Szívének győzelméért!”
 

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Borítókép - Fotó: Facebook
Hírek
hirdetés