2024. 03. 07.

Felhívás közösségvezetőknek!

Talán nem túlzás kijelenteni azt, hogy világunk legnagyobb kincse a valódi, élő kapcsolatainkban rejlik. A magány, mint csendes gyilkos egyre több áldozatot követel a virtuális világ növekvő térnyerésével.

„Szórd szét kincseid – a gazdagság legyél te magad!” (Weöres Sándor)

Az ember egyedül marad a szobájában, egyedül marad vágyaival, érzéseivel, fájdalmával, mely végül teljesen képes felőrölni. Egyre csak fogynak a személyes találkozások, fogynak a közösségek.

De mit tehetünk azért, hogy mégis jó irányba tereljük életünk e rideg valóság felé haladó szekerét?! Jézus húsvéti üzenete, hogy mindenki meghívást kap az örök életre. Mindenki! A szegény, a béna, az elesett…

Ez egyszerre remény és feladat is nekünk, keresztényeknek, hiszen mi magunk is lehetünk befogadottak, és nekünk is befogadóvá kell válnunk. Úgy kell cselekednünk, mint ahogy Jézus tette, aki visszavezette az elszigetelődött és kirekesztett leprást a közösségbe.

hirdetés

Azt is tudjuk, hogy Istentől kapott kincseinket, talentumainkat nem őriznünk, hanem kamatoztatnunk kell. Érdemes tehát néha

megállni és átgondolni, vajon tényleg megosztottam-e másokkal azokat az értékeket, amiket Isten nekem adott, vagy ,,elástam” mindezt magamban.

„Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok…” – mondja Jézus.

Merjük tehát kinyitni kapuinkat, közösségeink kapuit, szívünk kapuját és befogadni a másikat! Mi több:

„Próbáljunk mi is – szavakkal, gesztusokkal, hétköznapi tettekkel – olyanok lenni, mint Jézus: nyitott kapuk, olyan kapuk, amelyeket senki előtt nem csapnak be, olyan kapuk, amelyeken mindenki beléphet…” – mondja Ferenc pápa.

A nyitottság egyben láthatóságot is jelent, mely segíthet a virtuális térből, így a magányból is visszatérni a valóságba.

Biztatunk hát minden keresztény közösséget és vezetőiket, hogy legyen nyitott a keresők előtt és segítsen befogadni mindazokat, akik vágynak rá! Hiszen mi leszünk gazdagabbá azáltal, ha kincseinket mások között szétosztjuk.

Rónaszéki Benedek

közösségek.hu

A cikk a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom és a 777 fizetett együttműködésének keretében jött létre.

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Egyéb
hirdetés