2024. 03. 03.

Jézus olyan utakat készít, amelyekről nem is álmodtál

Általában nem szoktam újraolvasni könyveket, mert annyira sok vár a polcomon még, hogy sajnálom rá az időt. De van néhány, amely kivételt képez: ilyen az Útkészítő is Ann Voskamptól, amely annyira gyönyörűen fogalmazza meg az Istennel való kapcsolatunkat, hogy újra és újra kézbe kell vennem. Ebből hoztam nektek most egy igazán bátorító részletet.

Jézus olyan kanyarokat ismer, amelyekről te még soha nem hallottál, olyan utakat készít, amelyekről nem is álmodtál, csodákat visz véghez ott, ahol nem is képzelted volna. Nem véletlenül Út a neve. Több van annál, amit látunk, érzünk, képzelünk, és mindig van szárazföld előttünk. Mindig ott vár rád a Vörös-tenger útja. Valószínűtlen módon. Dagadhatnak a hullámok, de hinned kell: a Szeretet mindig megtalálja az utat hozzád.

Ez történt: nem volt a képzeletemben hely Isten útjainak. Az elmémben nem létezett az új lehetőségek szigete, a változás szárazföldje, nem vezetett út semmi máshoz, mint amit már ismertem.

Amikor nem látunk mást, csak a fájdalom végtelen hullámait, ameddig a szem ellát, olyankor kísért meg a kétségbeesés, hogy vessünk véget neki, dobjuk be a törölközőt, adjuk fel. A reménytelenseg olyankor kerekedik felül, amikor a múlt fájdalma teljesen elönti a jövőt.

hirdetés

És amikor úgy érezzüik, elveszett minden remény, pontosan akkor kell megkérdezni: „Hol van a reményem?”. Reménykedhetsz tervekben, elvárásokban, álmokban, eredményekben, a munkahelyedben, a bankszámládban, a gyógyszereidben, az emberekben, az idővonaladban, de ezek közül bármelyik elsétálhat, füstbe emberekben, mehet, eltűnhet, magával viheti a reményedet.

Isten nem arra szánt bennünket, hogy bármiben is reményt találjunk ezen a világon; igazából el kell veszítenünk a reményt minden földi dologban.

Kérdezd meg: „Hol van a reményem?” – és érezni fogod a válaszban rejlő megkönnyebbülést: a remény soha nem vész el, mert maga a Remény soha nem veszít téged szem elől. Isten az, aki egyre hangoztatja az édeni kérdést: „Hol vagy?” Mindig a remény az egyetlen állandó, amelyre számíthatsz, mert számíthatsz arra, hogy Jézus mindig veled van.

 

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Egyéb
hirdetés