2024. 02. 23.

A legegyszerűbb ima a Szentlélekhez

Hívd segítségül a Szentlelket a legegyszerűbb és legközvetlenebb imával, amelyet az Egyház ajánl.  

A Szentlélekhez való imádkozásnak minden keresztény imaéletének központi pillérének kellene lennie, bár néha talán nem is gondolunk rá. A jó hír az, hogy a Szentlélekhez való ima sokkal egyszerűbb, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk.

A Katolikus Egyház Katekizmusa elmagyarázza a Szentlélekhez szóló legegyszerűbb imát:

„A Szentlélek kérésének hagyományos formája az, hogy a mi Urunk Krisztus által segítségül hívjuk az Atyát, hogy adja nekünk a Vigasztaló lelket.  Jézus épp akkor sürgeti ezt az Ő nevében történő kérést, amikor megígéri az igazság Lelkének ajándékát. De hagyományos a legegyszerűbb és legközvetlenebb imádság is: „Jöjj, Szentlélek!” Minden liturgikus hagyomány ezt bontja ki a maga antifónáiban és himnuszaiban.” (Katekizmus 2671)

hirdetés

Amikor azt imádkozzuk, hogy „Jöjj, Szentlélek”, akkor egyszerűen behívjuk Őt az életünkbe.

A Katekizmus ezt az imát azzal is kibővíti, hogy rámutat két liturgikus változatára:

„Jöjj, Szentlélek Úristen, töltsd be híveid szívét, és szeretetednek tüzét gyullaszd föl bennük.”

„Mennyei Király, Vigasztaló, Igazság Lelke, mindenütt jelenlévő és mindeneket betöltő, javak kincstárnoka és élet kiszolgáltatója, jöjj és lakozzál mibennünk, tisztíts meg minket minden szennytől és üdvözítsd lelkünket, Te, aki jó vagy!”

Ha valaha is szükségünk van a Szentlélek bölcsességére, kegyelmére vagy vigasztalására, csak annyit kell tennünk, hogy imádkozunk: „Jöjj, Szentlélek”.

 

Forrás: Aleteia 

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
#imatipp
hirdetés