2024. 02. 18.

Chris Pratt egy bibliai idézettel védte meg a hitét

„Isten valóságos. Isten szeret téged. Isten a legjobbat akarja neked. Higgy benne. Én hiszek” – mondta Cris Pratt, A Galaxis Őrzői és sok más film színésze még korábbam. Azóta a színészt megannyi kritika érte, de mint mondta, ezek nem lepték meg őt, a Biblia felkészítette, hogy ez fog történni.  

A keresztények arra hivatottak, hogy a világban éljenek, de nem a világból valóak. Azonban, ha minden szem rád szegeződik azt figyelve, hogy mit fogsz cselekedni, nehezebb szilárdan megállni a hitben. Chris Pratt színész ezt nagyon jól tudja. A Galaxis Őrzői című film sztárját a hite miatt kritizálják azóta, mióta 2018-ban az MTV Movie and TV díjátadóján beszédet mondott.

„Isten valóságos. Isten szeret téged. Isten a legjobbat akarja neked. Higgy benne. Én hiszek” mondta a közönségnek akkor. Azóta Pratt megszokta, hogy a szavait és a cselekedeteit a rajongók és a kritikusok is árgus szemmel figyelik. Mindenkinek volt róla véleménye, a hitétől elkezdve a gyülekezetig, amelybe rendszeresen járt. Azonban a kritikusok nem lepték meg a színészt, mivel a Biblia pontosan leírja azt, hogy mi fog történni azokkal, akik hisznek Istenben.

„Számomra ez abszolút nem új dolog. Ha ebből a világból való lennék, akkor szeretnének, azonban nem a világ választott ki engem. Ez van a János evangélium 15:18-20-ban is megírva” – nyilatkozta Pratt, miután a hite miatt kritizálták.

hirdetés

„Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. Ha a világból valók volnátok, a világ szeretné a magáét, de mivel nem a világból valók vagytok, hanem én választottalak ki titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ. Emlékezzetek arra az igére, amelyet én mondtam nektek: Nem nagyobb a szolga az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak, ha az én igémet megtartották, a tieteket is meg fogják tartani.” (Jn. 15,18-20)

„Nagyon is gondoltam rá, hogy ez fog történni – 2000 évvel ezelőtt Jézust is utálták” – tette hozzá Pratt. A közönség ítélete ellenére Pratt folytatta a karrierjét és különböző kasszasikerekben is kapott szerepet, mint például a Jurassic Park, illetve a Super Mario.

Azóta kevesebb kritika éri, és ha kap is gyalázkodó kommenteket, azokkal a színész nem foglalkozik. Isten dolgaiba azonban egyre jobban bevonódik. „Talán embereknek akarok tetszeni? Ha még emberek tetszését keresném, nem volnék Krisztus szolgája.” (Gal. 1:10)

Forrás: Filmezzunk.hu

Borítókép - Fotó: Dreamstime
Egyéb
hirdetés