2024. 02. 14.

Hallottál már az Exodus90-ről? A nőknek szóló Revelation90 megérkezett!

Több katolikus szervezet összefogásával idén indítják először útjára a Revelation90 programot, melynek során a nők lelki és fizikai gyakorlat segítségével felfedezhetik legegészségesebb, legboldogabb önmagukat.

Az Exodus 90-ről valószínűleg már sokan hallottak, hiszen évről évre egyre több férfi csatlakozik a három hónapos lelkigyakorlathoz, mely három pilléren nyugszik: imádság, aszkézis, testvériség. Komoly feltételeket szab a program; minden szerdán és pénteken szigorú böjti napot kell tartani, a 90 nap alatt nem lehet forró vízben fürdeni, csak hideg zuhanyt venni, az elektronikus eszközöket csak a legfontosabb elintézendőkre lehet használni, nem lehet édességet, alkoholt és üdítőitalt fogyasztani, minden nap legalább 7 órát kell aludni, rendszeresen sportolni, és naponta, ha lehet, egy órát imádkozni. Tavaly világszerte mintegy 100 000 férfi csatlakozott a programhoz. Az Exodus 90 kezdete óta 11 év telt el, az alapítók ez idő alatt gyakran kapták meg azt a kérdést, hogy létezik-e nőknek szóló változat is?

Az alapítók alapos mérlegelés után úgy döntöttek, hogy az Exodus 90 nem illik a női lelkiséghez, és a következőket írták: “egy elismert és virágzó női vallási renddel együtt mérlegeltük ennek lehetőségét. Azonban az ő lelki anyaságuk és nőkkel végzett szolgálatuk tapasztalatai által rájöttünk, hogy az Exodus 90-hez hasonló női program létrehozása nem a nők gyógyításának modellje, nem erre hív minket Isten. 

hirdetés

A férfiaknak és a nőknek más lelki szükségleteik vannak, és az Exodus90 olyan aszkézisre és önfeláldozásra bátorít, amely kevésbé hasznos a nőknek; ehelyett nekik gyakran az tesz jót, ha pihenhetnek és gyakorolhatják az öngondoskodást, ahelyett, hogy tovább erőltetnék magukat.

A férfiak és nők eltérő lelki hajlamait szem előtt tartva több katolikus szervezet összefogott, hogy létrehozzanak egy 90 napos programot a nők lelki megújulására és testi jóllétére. A program neve Revelation90, és célja, hogy a program során a nők felfedezzék legegészségesebb, legboldogabb önmagukat.”

Bár az Exodus 90 inspirálta, a Revelation90 (rövidítve: Rev90) nem kapcsolódik szorosan hozzá. A Rev90 kihívás február 14-én, hamvazószerdán kezdődik, és 90 nappal később, május 13-án, a Fatimai Szűzanya ünnepén ér véget. A programot a Couple to Couple League (CCL) szervezet fejlesztette ki. A programban résztvevő hölgyek vállalják, hogy:

  • naponta megfigyelik testi tüneteiket cikluskövetés céljából
  • délben elimádkozzák az Úrangyala imádságot
  • naponta néhány percet naplóírással, önreflexióval töltenek
  • rendszeresen sportolnak

A Rev90-re való jelentkezés eredeti ára 40 dollár, de az Egyesült Államokon kívül élő jelentkezők számára 50 százalékos kedvezményt biztosítanak, melyet a Rev90international kuponkód beírásával lehet megkapni. A programra való regisztrálással az alábbi dolgokhoz kapsz hozzáférést (angol nyelven):

  • prémium előfizetés a PeakDay alkalmazáshoz (cikluskövető app)
  • imádságok
  • edzésprogramok a testpozitív testmozgás szokásainak kialakításához
  • táplálkozási tanácsok és főzőtanfolyamok
  • Rev90 napló
  • webináriumok, előadások

A program minden korosztály számára nyitott, de egyes tartalmak kifejezetten a fiatal felnőtt nők számára készültek. Az alapítók arra bátorítják az érdeklődőket, hogy többen együtt jelentkezzenek, és támogassák egymást a 90 nap alatt. Kultúránk telítve van a nők egészségéről és megerősítéséről szóló világi üzenetekkel. A Revelation90 lehetőséget ad, hogy elfogadjuk Isten bölcsességének természetes szépségét abban, ahogyan a nőket teremtette. Segíteni szeretnénk a nőket abban, hogy megértsék termékenységi jeleiket, és eszközöket adni nekik, hogy növekedjenek a hitükben és jóllétükben, ez a legnagyobb ajándék” – nyilatkozta a CCL fejlesztési igazgatója. 

A Revelation90 különlegessége, hogy az elköteleződés mértéke az egyes résztvevőn múlik. A PeakDay cikluskövető alkalmazás használata, az Úrangyala elimádkozása és a naplóírás mindössze néhány percet vesz igénybe naponta. Az egyéni célok alapján azonban további vállalásokat is lehet tenni, személyes körülményeinkhez igazítva.

“A férfiak önbizalma gyakran a belső meggyőződésükhöz kötődik, míg a nőket sokszor a külső visszajelzések befolyásolják. Az Exodus90 ezekkel a belső meggyőződésekkel foglalkozik, aszketikus és spirituális gyakorlatokkal segíti a férfiakat a lelki szabadság elérésében.

A nők számára a kihívás az, hogy időt és erőfeszítést fordítsanak arra, hogy megértsék és értékeljék termékenységük és nőiességük ajándékát – távol a negatív külső visszajelzésektől, amelyeket a társadalomtól kapnak.

Mindkét program arra kéri résztvevőit, hogy lépjenek el a világ zajától és zűrzavarától, és csináljanak helyet az életükben Istennek – és mindezt úgy teszik, hogy mindkét nemet igyekeznek megerősíteni a mai férfi- vagy női hivatásukban” – fejtette ki a Rev90 fejlesztője. “A tudatos táplálkozás, az imádság, a sport és a cikluskövetés segít abban, hogy a nők felfedezzék legegészségesebb, legboldogabb önmagukat.” A programra ide kattintva lehet regisztrálni!

Forrás: aleteia.org

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Hírek
hirdetés