2024. 02. 12.

5 ok, amiért nem érdemes kihagynod a 777 imaestet

Gyertek, és kezdjük együtt a nagyböjtöt: hamvazószerda este találkozzunk az imaesten a Bazilikában! Most összegyűjtöttünk 5 érvet, amiért szerintünk nem érdemes kihagynod ezt az estét!

Szeretettel hívunk Titeket hamvazószerda este 19.30-kor – amely egyben Szent Bálint napja – , hogy együtt indítsuk el az idei nagyböjtöt és közösen forduljunk Istenhez ennek a különleges időszaknak az első napján. Legyen ez a nagyböjti kezdet egy Istennel való mély találkozás pillanata!

A tanítást Gájer László atya mondja, a zenei szolgálatot pedig az Adoramus Zenekar biztosítja.

Az imaest előtt, 18 órától szentmise lesz a Szent István Bazilikában, szeretettel ajánljuk az azon való részvételt is. Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy az imaestről nem lesz élő közvetítés.

Íme 5 ok, hogy miért gyere el aznap este a Bazilikába!

hirdetés
  1. Hogy Istennel indítsd el a nagyböjtöd

Hiába tudjuk, hogy a nagyböjt az egyik legfontosabb szakasza az évnek, sokszor annyira elsodornak a hétköznap kötelezettségei, hogy nem találunk időt arra, hogy ténylegesen Istennek ajánljuk fel ezt az időszakot, és minden lemondásunk által Hozzá kerüljünk közelebb. Az imaest a lehető legjobb alkalom arra, hogy a 40 napot az Úrral indítsd, és végig gondold, mire szeretnéd fordítani a figyelmed ebben a néhány hétben – amely elvezet minket a feltámadáshoz!

  1. A legjobb Valentin-napi program

Talán elsőre furcsának tűnhet, ha nem egy elegáns étterembe vagy moziba mentek a pároddal Valentin-napon, de hidd el, a közös lelkiségi élménynél keresve sem lehetne jobbat találni aznap estére. Közösen dicsőíteni, imádkozni és az imaest után beszélgetni a tanításról – remek minőségi idő együtt. Természetesen ugyanilyen jó lehetőség az egyedülállóknak is, hogy ne a körülöttük lévő zsongásra figyeljenek, hanem tudják Istenre szegezni a tekintetüket, aki tudja, mire van szükségünk és be is tölti azokat.

  1. A közös ima ereje

Aki volt már imaesten, tudja, mennyire felemelő, hogy több százan együtt imádkozunk, szentségimádással egybekötve. Egy szívvel, elcsendesedve, Istent keresve. „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük” – ígérte Jézus (Mt. 18:20). Gyere az összes fájdalmaddal, örömöddel, háláddal és kérdéseddel – és add át a helyszínen imában Istennek!

  1. Kiszakadás a hétköznapokból

A XXI. században már szinte luxusnak tűnik egy-két órára is teljesen offline-nak lenni, nem válaszolni a fontos és még fontosabb üzenetekre – de Jézus erre hív minket, akik Őt követjük! Jelez egyfajta fontossági sorrendet is, hogyha merünk minden mást félretenni és csak az Úrral való kapcsolatunkra figyelni. A hét közepe pont jó alkalom arra, hogy kipróbáld ezt!

  1. Minőségi idő Jézussal

Valljuk be, nem minden napot tudunk azzal kezdeni vagy zárni, hogy Jézus elé megyünk, és Rá figyelünk. Néha kell elkülönített tér és idő ahhoz, hogy ez megvalósuljon. A Bazilika, Budapest legszebb temploma hisszük, hogy méltó helyszín arra, hogy ezt megtegyük. Gájer László atya tanítása pedig minden alkalommal mély lelki élményt ad – és utat mutat Jézus felé!

 

A Facebook-eseményt ITT találod. Várunk sok szeretettel! 

Ima Programajánló
hirdetés