2024. 02. 06.

Volt olyan időszak, amikor megkérdőjeleztem, hogy van Isten – Bőhm Csaba

Szombaton debütált a 777 új videósorozata Youtube-csatornánkon, amelyben az Európa-bajnoki bronzérmes öttusázó Bőhm Csaba útját követhetjük végig a párizsi olimpiáig. A sport mellett azonban hitéletének kihívásai is nagy szerepet kapnak majd a 7 részes, Mi az én utam? c. kisfilmekben!

Ősz vége felé fogalmazódott meg az ötlet, hogy gyártsunk a 777 felületén egy olyan videós minisorozatot, amely mind minőségében, mind mondanivalójában beleillik az oldal tartalmába. Szerencsére hamar találtunk ehhez a projekthez remek alanyt is, aki szívesen tesz tanúságot hitéről. Ráadásul, ahogy arról az első részben is mesélt, szívesebben beszél hitéről, mint sporteredményeiről.

„Én igazából rögtön az elejétől támogattam és nagyon örültem a felkérésnek. Úgyhogy boldogan vállaltam ezt a féléves projektet. Bár voltak azért bennem kétségek, mivel nem érzem magam annyira karizmatikus személynek vagy egyáltalán teológiában annyira jártas embernek, akinek a szavai olyanok, mint egy prédikáció és sokat adnak a másiknak. Én leginkább a saját hitemet, tapasztalatomat tudom nyújtani ebben a tanúságtételben.

hirdetés

Abban reménykedem, hogy ez esetleg valakinek majd elindít valamilyen folyamatot a hitéletében, vagy egy kicsit közelebb hozza Istenhez.

Bárminek, ami Őfelé mozdít valakit, nagyon örülnék. Ez lenne tulajdonképpen a fő cél, nem pedig a magam vagy a sport bemutatása” – árulta el Bőhm Csaba, hogy ő miként élte meg a portrésorozat kezdetét.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy neki volt-e az életében olyan személy vagy írás, aki vagy ami inspirációt jelentett számára a hitéletében. A kérdésre meglepő választ kaptunk.

„Balczó András mindenképpen. Könyvét olvastam, illetve láttam több részletet is a Küldetés c. filmjéből. Ő egy olyan személy volt, aki inspirált engem. Továbbá a 777 sok olyan cikke, amit kitettetek. Meglepően sok ezek közül rengeteget tudott adni nekem” – árulta el a 23 éves sportoló.

„Ingadozott nagyon sokáig a hitem. Voltak olyan időszakok, amikor megkérdőjeleztem ennek a fontosságát, azt, hogy egyáltalán van Isten.” – erről már a „Mi az én utam?” c. portrésorozat első részében beszélt Csabi, aki többek között azt is elárulta, hogy lett belőle öttusázó, mi történt azt követően, hogy elgondolkodott azon, esetleg pap legyen; vagy éppen miért fontos számára, hogy célba érkezés után elsőnek hálát adjon!

A következő részben pedig arról is mesél majd, hogy miként élte meg élete eddigi legnagyobb erőpróbáját, amely majdnem pályafutása végét jelentette. Minden hónap első szombatján este 7-től mutatjuk a következő epizódot 7 hónapon keresztül, bő 7 percben!

 

Hortobágyi Tibor

Borítókép: MOB

Blog Hortobágyi Tibor Videók
hirdetés