2024. 02. 06.

Egy a sok közül – nem vagy egyedül!

Talán nem ismeretlen az érzés, amikor az életünkben előjön egy-egy kérdés, megoldandó helyzet, esetleg valamilyen nehézség, vagy tragédia. Keressük a válaszokat, keressük az utakat, és a legmegfelelőbb megoldásokat. Ez a keresés – főleg, ha a hit szempontjait is figyelembe akartuk venni – eddig nem volt könnyű. Ezen a válaszkeresésen segített a Bízd Rá Magad közösség és a hozzá tartozó weboldal.

A budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus gyümölcseként tartják számon a ma is működő, a katolikus segítő szervezeteket összefogó Bízd Rá Magad oldalt, amely 2019-ben indult és jelenleg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye családpasztorációja részeként üzemel. Az isteni Gondviselésre utaló „bizalom” nem más, mint a különböző, kritikus vagy nehezebb élethelyzetekben élők reménye. Bízni abban, hogy a kilátástalannak vagy megoldhatatlannak tűnő helyzetekben is van egy mankó, amelyre támaszkodni lehet, és amely mindenki számára elérhető – olvasható a Bízd Rá Magad honlapján.

Az oldalon több helyen is elérhető a Katolikus Szeretetszolgálat, amely a család, a társadalom minden tagja számára kínál elérhető információt. Akár idősekről, demenciával élő családtagokról van szó, akár kamaszokról, illetve családtervezésről – a Szeretetszolgálatnak minden kategóriában van válaszokat kínáló oldala. Büszkék vagyunk rá, hogy az a több évtizedes tapasztalat, amelyet a Szeretetszolgálat eddig a háttérben működtetett, az most a szélesebb nyilvánosság számára is elérhetőbbé válik.

hirdetés

Milyen témákban vagyunk jelen konkrétan az oldalon?

  1. idősellátás – szeretetszolgalat.hu 
  2. demencia – demencia.hu
  3. természetes gyermekáldás / cikluskövetés – cikluskovetes.hu
  4. ifjúság – uspace.hu

Konkrét kérdésed van? Esetleg úgy érzed, hogy tudnánk segíteni, de nem találsz egyelőre választ? Írj a Bízd Rá Magad oldalon található elérhetőségeink bármelyikére! Várjuk megkereséseiteket, üzeneteiteket!

Borítókép - Fotó: Olga Rolenko | Dreamstime.com
Egyéb
hirdetés