2024. 01. 29.

#csakegygondolat – Merj imát kérni másoktól!

Lehet, hogy benned is felmerül, hogy ha igazán erős vagy, akkor egyedül küzdesz meg az élet nehézségeivel – de valójában Isten azt szeretné, hogy egymás terhét hordozzuk imában! Erre bátorítalak ma téged is.

Korábban én voltam az, aki egyedül küzdött, ha volt valamilyen nehézsége, aki nem akart mások terhére lenni a saját imaszándékaival. Az volt a gondolataimban, hogy mindenkinek megvan a maga baja, ráadásul biztosan nagyobbak, mint az enyém – miért kérnék imatámogatást? Ez azonban nem így van. Az igében is ezt olvassuk: „Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét.” (Gal. 6:2) Meg ezt: „Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.” (Jak. 5:16) Miért akarnám akkor felülírni, amit maga Isten kér tőlünk? Az évek során rájöttem, hogy sebezhetőnek lenni egyáltalán nem rossz, sőt így tud valódi közösség kialakulni másokkal, és így tud Isten fénye bevilágítani a legsötétebb részeinkbe is.

Tegyük láthatóvá magunkat, és azt, hogy hogy vagyunk valójában, mivel küzdünk éppen!

Egymásért közbenjárni pedig az egyik legnagyszerűbb dolog, amit tehetünk. Sokszor könnyebb is másért imádkozni, mint saját magunkért. Azt pedig már sokszor megtapasztaltam, hogy valóban nagy az ereje az egymásért való könyörgésünknek – akkor is, amikor értem imádkoztak és akkor is, amikor én tettem ezt másért.

Ezért jött létre a 777 Imafal is, amelyet egyre többen használtok – ma is bátorítunk arra, hogy írd le az imakérésed és imádkozz másokért!

hirdetés
Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
#csakegygondolat Szilágyi Anna
hirdetés