2024. 01. 27.

3 lépés, hogy segíts a szeretteidnek újra kapcsolatba kerülni Istennel

Isten mindannyiunknak adott eszközöket, hogy képesek legyünk segíteni másoknak. Íme 3 lépés, ha szeretnél segíteni egy szerettednek, aki lelki támogatásra szorul.

Az életünk során számtalanszor találjuk magunkat olyan helyzetben, ahol szeretteink lelki támogatásra szorulnak. Az élet kihívásai, családi nehézségek, a munkahely mind okozhatnak szorongást. Amikor azzal szembesülünk, hogy szeretteinknek szüksége lenne vigasztalásra, sok esetben tehetetlennek érezhetjük magunkat. Azt gondolhatjuk, „többre van szüksége, mint amit én tudok nyújtani számára”. Ez azonban nem fedi le a teljes valóságot. Isten mindannyiunknak adott eszközöket, hogy képesek legyünk segíteni másoknak. Az alábbi három lépés segíthet Istent bevonni ezekbe a nehéz helyzetekbe:

1. Emlékeztesd, hogy Krisztus örömét leli benne

Erőfeszítéseink ellenére előfordul, hogy valami nem sikerül. Teljesen természetes jelenség, hogy elkeseredünk, azonban ez az érzés el tud uralkodni rajtunk. A gonosz folyamatosan azon munkálkodik, hogy elszigeteljen bennünket Istentől. Előfordulhat, hogy megfeledkezünk arról, hogy Istennek szándékában áll felkarolni minket a porból.

Ha elfogadással fordulunk felebarátaink felé, az gyógyír lehet a fájdalmak közepette. Isten megőrzi a nyugalmát a hibáink láttán. Ha emlékezteted a szeretteid, hogy Isten a hibái ellenére is örömét leli benne, máris az Ő szeretetét közvetítetted felé.

hirdetés

2. A jóság kitartó keresése

Isten szívünk ismerője, továbbá meglátja bennünk, mivé válhatunk. Tőle rengeteg jó tulajdonságot kaptunk. Minden helyzetben látja a  cselekedeteink mögött megbúvó szándékainkat. Végig hisz bennünk, még akkor is, ha nehéz időszakot élünk meg. Ilyenkor a rossz mögött megbúvó jót kutatja kitartóan.

Amikor mások szenvedéseken mennek keresztül, az empátiánk kimutatásán túl arra is van lehetőség, hogy emlékeztessük szeretteinket arra, hogy Istennek erre a helyzetre is van megoldása.

3. Isten segítségül hívása

Van amikor a nehézségek maguk alá gyűrnek. Ilyen helyzetekben önerőből nehezen jön létre az Istennel való kapcsolat. Ezekben az időkben nagy szerepe lehet a közös Istenkeresésnek.

Ha szeretteinknek önállóan nem lenne erejük Isten felé fordulni, a mi segítségünkkel mégis lehetőség nyílik erre.

Ez lehet egy közös imádság, Isten dicsérete vagy istentiszteleten való részvétel. 

Végül egy bátorító ige, amely Isten hozzáállását közvetítheti egy nehéz helyzetben: „Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni.” (1Korinthus 10:13)

Farkas Viktor 

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Blog
hirdetés