2024. 01. 22.

A 107 éves férfi abban a templomban töltötte a születésnapját, ahol megkeresztelték

Írország második legidősebb embere azzal ünnepelte a 107. születésnapját, hogy misére ment abban a templomban, ahol megkeresztelték.

Hihetetlen érzés, amikor olyan gyülekezetbe járhatsz, amelyet egész életedben jól ismertél. Amikor nemcsak az oda járó embereket szereted, hanem az egyész gyülekezetedre otthonként tekinthetsz, hiszen minden zugát jól ismered.

Épp ezért egészen különleges, ha el tudsz menni abba a templomba, ahol több mint egy évszázaddal korábban megkereszteltek! Ez volt Michael Coyne kiváltsága, aki a 107. születésnapján elmehetett a keresztelőtemplomába. A Roscommon megyéből származó agglegényt a Castlerea-i Szent Szív templomban keresztelték meg, és itt ünnepelte meg a születésnapját. A mise után egy bár felé vette az irányt, hogy megigyon egy korsó Guinness-t és egyen egy finom ételt.

hirdetés

A 107 éves férfi minden vasárnap elmegy a misére, és minden másnap is részt vesz – ez rengeteg templomban töltött órát jelent egy ilyen hosszú élet alatt!

Keresztfia, Austin Waldron megosztota, hogyan érte el Coyne a 107 évet. „Nagyon fitt ember, soha nem dohányzott, és mindig keményen dolgozott. De azt hiszem, az a titka, hogy agglegény” – mondta nevetve a fiú. Bár ez részben igaz lehet, kétségtelen, hogy szerető családja és a hite is jó hatással volt az egészségére.

 

Forrás: Aleteia

Fordította: Szilágyi Anna 

Borítókép - Fotó: Instagram
Egyéb
hirdetés