2024. 01. 04.

5 ok, amiért érdemes a Hétről hétre naplót vezetned 2024-ben

Ha szeretnéd, hogy ez az éved ne csak a sodródásról és a hétköznapok rohanásáról szóljon, hanem megélhesd Isten szeretetét és a Vele való kapcsolatot, akkor a Hétről hétre naplót neked találtuk ki. Íme 5 egyszerű ok, amiért érdemes belevágnod és egész évben vezetned a naplót!

  1. Erősíti az Istennel való kapcsolatodat

Az egész Hétről hétre naplót azért alkottuk, meg, hogy az év során mindig nap tudj Istennel minőségi időt tölteni, elcsendesedni, és egyre jobban megismerni Őt. Hisszük, hogy Isten megismerése az önismeretünkhöz is közelebb visz, hiszen ki más tükrében látnánk jobban magunkat, mint aki megalkotott? Hiszünk abban is, hogy az életünk minden területét Isten kezébe tehetjük, és ha Ő az életünk útjának kísérője, soha nem tévedünk el!

  1. Minden hónapban fontos témák kerülnek a fókuszodba

A naplóban minden hónap egy-egy témára épül: olyanokat választottunk, amelyek az életvezetésünkhöz kapcsolódnak; gyakorlatias módon, ugyanakkor a lelki-szellemi síkot is beleértve. Szó lesz az időbeosztásról, a kommunikációról, önmagunk szeretetéről, a pénzügyeinkről, a hitünkről, a kapcsolatainkról és még sok más izgalmas témáról. Ezekben még jobban elmélyedhetsz a önreflexiós kérdések által. A hónapok témáinak bevezetőit 12 hívő ember írta, olyanok, akiket nemcsak hitelesnek tartunk, hanem az adott téma szakértőinek is.

  1. Nem feledkezel el a fontos eseményekről

Mivel az új naplóhoz matricákat is adunk, ezek segítenek abban, hogy ne feledkezz meg a fontos eseményekről, legyen az születésnap, imaalkalom vagy valamilyen nemzeti ünnep. Sőt, szerintünk sokszor ahhoz is kell emlékeztető, hogy iktassuk be a pihenést a hétköznapokba, ezért ehhez is találsz matricát!

hirdetés

  1. Film-és podcast ötleteket találsz

Pontosan tudjuk, hogy sokatok kikapcsolódása egy-egy film megnézése vagy podcast meghallgatása – mi is így vagyunk ezzel – épp ezért minden témához ajánlunk ilyet. Az egyedüllét támájához például az Életrevalók és a Fel! című filmeket ajánljuk nektek, a hitnél az Imával nyert csaták és a Végtelen hít című filmet. A podcastekhez QR-kódot tettünk, így egyetlen kattintással eléritek őket.

  1. Hálát adhatsz minden nap

A naplót használhatod a programjaid jelölésére, de arra is, hogy a napokhoz hálalistát írj. A cél az, hogy észrevegyük az Atyánktól kapott ajándékokat a hétköznapjainkban. Tapasztaltuk és hisszük, hogy a hála az egyik legjobb ellenszer az aggodalom és a félelem ellen, ráadásul egy új szemüveget kapunk általa, hogy meglássuk az örömöket, a szépséget. Ha csak heti egyszer jutsz el oda, hogy leírd ezeket, már akkor is érezni fogod a hatását.

A naplót ITT megrendelheted. 

 

Borítókép - Fotó: Bonifert Rita
Pontokba szedve
hirdetés