2024. 01. 02.

Mit kívánjunk az új évre?

Új évkor tele van ötletekkel az internet, hogy hogyan valósítsuk meg a fogadalmainkat, és hogyan váljunk „a legjobb énünkké”. De van ennél egy sokkal jobb tanács, amelyet Isten mond nekünk.

Év elején rendszerint tele vannak a magazinok olyan feliratokkal, amelyeket úgy fogalmaznak meg, hogy megakadjon rajtuk az ember szeme: „Tartsd meg végre az újévi fogadalmaidat!”, „A sikeres új év titka 10 pontban” stb. De ezek helyett a legjobb, ha Isten tanácsával tudunk belekezdeni az új évbe. Mit javasol tehát a Szentírás?

„Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben? Jézus pedig mondta neki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből! Ez az első és nagy parancsolat. A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat! E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.” (Máté 22,36-40)

Feltárja előtted az Úr, hogy melyik a jó hozzáállás ehhez az évhez. Megosztja veled a legjobb tippek legeslegjobbját. Határozd el, hogy először Istent fogod szeretni! Határozd el, hogy szeretni fogod a felebarátodat! Határozd el, hogy szeretni fogsz!

Az életeden keresztül megmutathatod Isten kegyelmét és irgalmát.

Ne tarts haragot, bocsáss meg, engesztelődj ki másokkal!

Életed legyen örömteli az Úrban, és jelenítse meg Krisztus kegyelmét és az emberek iránt tanúsított szenvedélyes szeretetét! Vigyél örömöt mindazoknak az életébe, akiket az Úr az utadra vezérel!

„Arról ismertük meg a szeretetet, hogy Ő az életét adta értünk: mi is kötelesek vagyunk odaadni az életünket testvéreinkért.” (1 János 3,16)

Az új év bővelkedjen számodra Isten jelenlétében, legyen túlcsordulóan teli szeretetével és erejével! Legyen olyan éved, ahol örömmel le fogod aratni mindazt, amit hűen elvetettél! Olyan éved, ahol még bensőségesebben ismered majd meg Jézust!

 

Forrás: YouVersion

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Egyéb
hirdetés