2023. 12. 18.

Egy baba elveszett a tornádóban, de csodás módon megtalálták

Egy négy hónapos csecsemő kis híján életét vesztette, amikor egy tornádó behatolt a család otthonába, és elsodorta őt. Isten azonban egy ilyen katasztrófában is meg tudja mutatni a kegyelmét.

A múlt héten tornádó söpört végig a Tennessee állambeli Clarksville városán, hat ember halálát okozva és több tucatnyi sérültet hagyva maga után. Viszont egy apró csecsemő életben maradt – a legvalószínűtlenebb körülmények között.

Sandy Moore és családja épp a mobilházukban tartózkodott, amikor a tornádó lecsapott Montgomery megyére. Vőlegényével, egyéves fiukkal és négy hónapos kisfiukkal voltak bent. Az édesanya a Nashville-i WSMV Newsnak elmondta: „Ahogy a tornádó közeledett, valami azt súgta bennem, hogy fussak és a testemmel védjem az idősebb fiamat. Abban a pillanatban, amikor ráhajoltam, a falak összeomlottak.”

Míg a házaspár idősebb gyermeke biztonságban volt, a tornádó elsodorta a mózeskosarat, amelyben a négyhónapos kisbaba aludt. Moore elmondta: „A tető leszakadt, és a tornádó felkapta a mózeskosarat a babánkkal.” Vőlegénye, amikor megpróbálta megragadni a mózeskosarat, szintén a tornádó markába került.

hirdetés

Isten kegyelme

Moore, a vőlegénye és az idősebb fiuk nagyrészt sértetlen maradt. A kicsi holléte azonban ismeretlen volt, és a kétgyermekes anyuka a legrosszabbtól tartott. A pár elment megkeresni a legkisebb gyermeküket, és egy fán bukkantak rá, amely a tornádó során kidőlt. Ahogy Moore mesélte: „Azt hittem, meghalt. Egészen biztos voltam benne, hogy meghalt, és nem fogjuk megtalálni.

De itt van, és ez Isten kegyelméből van így.”

A család minden vagyonát elvesztette a tornádóban, ezért egy GoFundMe adománygyűjtő oldalt hoztak létre, hogy segítsenek nekik talpra állni. Az oldalon Moore nővére, Caitlyn további részleteket árult el apró unokaöccse hihetetlen túléléstörténetéről: „A 4 hónapos kisfiú úgy nézett ki, mintha óvatosan tették volna a fára. Mintha egy angyal vezette volna őt biztonságosan arra a helyre.” A nagynéni rámutatott: „Ez a katasztrófa nem csak ezt a családot érintette, ezért szeretném kiterjeszteni az imáimat minden érintettre.”

 

Forrás: Aleteia

Fordította: Szilágyi Anna 

Borítókép - Fotó: Aleteia
Blog
hirdetés