2023. 12. 01.

Ima, ha szeretnéd mélyebben átélni Isten közelségét decemberben

Elérkezett a december és vele együtt az év végi hajrá – ami közben persze szeretnénk átélni az advent meghittségét és minél többet közösségben lenni Istennel. De mi van, ha ez most még lehetetlennek látszik?

Drága Jézus!

Hihetetlen, hogy máris itt van a december, az ünnepek időszaka. Sok minden történt ebben az évben, voltak hegyek és hullámvölgyek, de Te mindvégig velem voltál.

Annyira vágyom arra, hogy az adventi időszakot valóban Veled töltsem! Hogy ne terelje el a figyelmem semmilyen külsőség, a boltok vásárlásra hívó csillogása, de az év végi hajtás a munkahelyen/a vizsgaidőszak sem.

Egyelőre úgy látom, nehéz megtalálni az időket a Veled megélt pillanatokra, az elcsendesedésre, de hiszem, hogy Te tudsz segíteni abban, hogy mégis legyen tere ennek. Kérlek, vezess az igédben egyre mélyebbre, és

hirdetés

segíts, hogy minden tettemmel és gondolatommal tudjalak Téged dicsőíteni!

Kérlek, hogy ahogy egyre több gyertyát gyújtok meg az adventi koszorún, úgy egyre nagyobb fényesség lehessen bennem – a Te fényed! Kérlek, segíts időnként megállni és bűntudat nélkül pihenni.

Köszönöm a családomat, a munkámat, azt, hogy fűtött házban lakhatok és van mit ennem minden nap. Köszönöm, hogy olyan helyen élhetek, ahol béke van! Köszönöm azt a sok fejlődést és érést, amelyre idén elvezettél engem! De leginkább azt köszönöm, Jézus, hogy Te eljöttél közénk, emberré lettél és új szövetséget kötöttél velünk, mert ennyire szeretsz.

Felajánlom Neked a decemberem, hogy még inkább elmélyülhessek a szeretetben, hogy jól szerethesselek Téged és Általad másokat is!

Ámen.

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Ima
hirdetés