2023. 11. 27.

Merj sebezhető lenni!

Sokan hiszik azt, hogy a sebezhetőség egyenlő a gyengeséggel, és még imában, Isten előtt sem mernek teljesen őszinték lenni. Pedig Isten előtt kedves, ha felvállaljuk a korlátainkat, hiányosságainkat, és beismerjük, hogy Rá van szükségünk.

Istennek számos gyermeke él abban a tévhitben, hogy a sebezhetőség „gyengeség”. Gyarlósággal, határozatlansággal vagy éretlenséggel azonosítják. Pedig arra hív minket Isten, hogy mutatkozzunk sebezhetőnek Őelőtte, mint ahogy a zsoltáros is teszi: „Hasonlatossá lettem a sírba szállókhoz; olyan vagyok, mint az ereje vesztett ember.” (Zsolt. 88:5)

A hiedelmekkel ellentétben valójában nincs abban rossz, hogy kimutassuk sebezhetőségünket. Megérinti Istent ez az igaz belső hozzáállás, és arra indítja, hogy meglátogasson minket, szóljon hozzánk és cselekedjen.

Beismerhetjük:

  • Szükségünk van Isten bocsánatára és arra, hogy bocsánatot kérjünk.
  • Teljesen Isten kegyelmétől és szeretetétől függünk.
  • Gyengék vagyunk… gyengeségünkben fog megnyilvánulni az Ő ereje.
  • Korlátozottak vagyunk…hogy felragyogjon az Úr dicsősége az életünkben.
  • Hiányosságaink vannak…hogy átformáljon minket Isten.

A sebezhetőség megnyitja szívünket és felkészít Urunk befogadására. Lemeztelenít bennünket. Őszintévé, alázatossá és hálássá tesz. Ha nem mutatnánk ki sebezhetőségünket Isten előtt, valahogy olyan lenne, mintha a tudomására adnánk, hogy saját erőnkre, képességeinkre és lehetőségeinkre számítunk. Nem pedig Őrá.

hirdetés

Ne félj a sebezhetőségedtől, és főleg ne Isten előtt! Sosem fogja felhasználni ellened!

Épp ellenkezőleg: szelíden a szíved mélyébe fog térni, szólni fog hozzád, meg fog mutatkozni előtted, és meg fog válaszolni legmélyebb szükségleteidre. Ha meghívod, hogy térjen be hozzád, veled fog vacsorázni és mindörökre beköltözik majd az életedbe. Törődni fog veled, vezetni fog, és meg fogja mutatni neked a dicsőségét.

Merj betérni Isten jelenlétébe sebezhetőségeddel, gyengeségeiddel, korlátaiddal és hiányosságaiddal, hogy túlcsordulóan betöltsön! „Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára. Megkened fejemet olajjal, csordultig van poharam.” (Zsolt 23:5)

Jézus alázatos és szelíd szívvel jött ebbe a világba. Csak a javadat akarja. Sose fog akaratod ellenére rád erőltetni bármit is. Hallgasd, amint így szól hozzád: „Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát.” (Mt 11:29)

 

Forrás: YouVersion – Egy csoda minden nap 

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Lelkiség
hirdetés