2023. 11. 19.

„A szeretetből fakadó cselekedet mindannyiunk kötelessége” – Rúzsa Magdi

Rúzsa Magdi énekesnő Facebook-posztjában Szent Erzsébet legendáján keresztül emlékezett meg az egyház kenyérszentelésére és a karitász fontosságára.

Szent Erzsébet legendája szerint egy alkalommal, amikor éppen kenyeret vitt a szegényeknek, találkozott egyik rokonával. Az számonkérte, hova megy, és mit visz a kosarában. Erzsébet attól való félelmében, hogy nem tudja eljuttatni az adományát a szegényeknek és megtiltják neki a jótékonykodást, azt válaszolta, hogy rózsát. Amikor rokona ellenőrizte a kosár tartalmát, abban kenyér helyett csak illatozó rózsákat talált, pedig abban az évszakban nem nyíltak a virágok. Eszerint Isten segítette meg Erzsébetet, hogy ne kövesse el a hazugság bűnét.

Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva az Egyház hagyományosan kenyeret szentel, és ezzel kínálja híveit, emlékeztetve arra, hogy a karitász, vagyis a szeretetből fakadó cselekedet mindannyiunk kötelessége. Hisz az önzetlen, segítő, cselekvő szeretet nyelvét mindenki megérti. Erre adott példát Szent Erzsébet.

hirdetés

 

Borítókép - Fotó: YouTube- M2 Petőfi TV
Egyéb
hirdetés