2023. 11. 19.

A legfontosabb választás

Ez a világ nem kegyes hozzánk, keresztényekhez. Tele van kísértéssel, és az ördög „ordító oroszlánként jár, keresve, kit nyeljen el”. Éppen ezért kell meghoznunk minden egyes reggel a legfontosabb döntést.

Van úgy, hogy nagyon nehéz. Hogy a világ akaratlanul is befurakodik az életembe, és nehezen hozom meg a döntést. De meghozom, mert meg kell hoznom. Jézus azt mondta, nem szolgálhatunk egyszerre két úrnak; mindig választanunk kell közte és a világ között. Különben langyos keresztények leszünk, akiket Jézus megvet. Ezért kell minden egyes reggel kimondani az igent, hogy Őt választjuk, az Ő parancsolatai szerint kívánunk élni, Őt akarjuk követni. Mert ha nem Őt követjük, akkor a világot, és a világ romlásba taszít mindannyiunkat. A világban az ördög vár ránk, és rengeteg kísértés, melyeknek Jézus nélkül nem tudunk ellenállni. Ó, nagyon könnyű lenne igent mondani minden világi dolognak. Mennyire egyszerű lenne lelépni erről a keskeny ösvényről, ami az Úrhoz vezet, és a széles utat választani helyette. Olyan sokszor érzem én is, hogy könnyebb lenne.

De Jézus azt sosem mondta, hogy könnyű lesz, sőt. Csak azt mondta, hogy megkapjuk méltó jutalmunkat, ha Őt követjük. Hogy a világban szenvedés lesz osztályrészünk, de – és itt egy hatalmas nagy DE van – bízzunk, mert Ő legyőzte a világot. Igen,

Ő győzött, és általa mi is győzhetünk. De csak általa. Egyedül nem menne.

Ezért kell meghoznunk minden reggel azt a döntést, hogy Jézust tesszük életünk középpontjába, semmi és senki mást. Csak Őt.

Pászti Anna 

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Blog
hirdetés