2023. 10. 20.

15 kérdés, amelyet érdemes feltenned házasság előtt

Honnan tudom, hogy megtaláltam a társam? Miből veszem észre, hogy készen állok a házasságra? Muszáj, hogy meglegyen a kémia kettőnk között ahhoz, hogy összeházasodjunk? Ehhez hasonló kérdéseket gyűjt össze ez a cikk, amelyeket hasznos lehet megválaszolni – akkor is, ha még egyedülálló vagy, és akkor is, ha már megtaláltad azt, akivel el tudod képzelni, hogy összekötöd az életed.

Honnan tudom, hogy készen állok a házasságra?

A következő kérdéseket érdemes ilyenkor feltenni magadnak:

1. A legtöbb ember érzelmileg érettnek tart, aki képes kompromisszumot kötni, jól kommunikálni, megosztani érzéseit, és konstruktívan kezelni a haragját?

2. Annyira szereted a társad, hogy képes lennél a boldogságát a sajátod elé helyezni?

hirdetés

3.Teljességből házasodsz (tudom, ki vagyok, és elégedett vagyok magammal) vagy hiányból (szükségem van valakire, aki kitölti a személyiségem hiányosságait)?

4. Vannak olyan barátságaid, amelyek hosszú ideje tartanak és kiállták a próbákat?

5. Képes vagy betartani kötelezettségeidet és késleltetni a vágyaidat?

6. Küzdesz-e káros szokásokkal vagy függőségekkel (pl. alkohol, drog vagy pornó)? Ez nem feltétlenül ok arra, hogy ne házasodj, de olyasvalami, amit ha nem kezelünk, súlyosan meggyengítheti az társunkkal való kapcsolatunkat.

7. Isten a házasságra hív? Imádkoztál és gondolkodtál Vele erről?

 

Honnan tudom, hogy ő-e számomra a megfelelő személy?

8. Hasonló alapértékeket vallotok az emberi élet tisztelete, a hűség, az elkötelezettség, a jó és a rossz, az őszinteség, az életcélok és az életmód terén?

9. A párod a legjobbat hozza ki belőled, te pedig belőle?

10. Fizikailag is vonzódsz hozzá?

11. El tudod képzelni, hogy együtt öregedjetek meg?

12. A családtagjaid és barátaid, akikben megbízol, támogatják a kapcsolatotokat? Úgy látják, hogy egészséges és tiszteletteljes?

13. Tapasztalsz folyamatos konfliktust, vagy ami még rosszabb, erőszakot és bántalmazást a kapcsolatában? Ez egy red flag (vészjelzés), amit nem érdemes figyelmen kívül hagynod. Lassíts, kérj tanácsot és ha kell, segítséget is.

14. Házasságra hív Isten ezzel a férfival/nővel? Imádkoztatok ezért külön és együtt is?

 

Fordította: Szilágyi Anna

Forrás: foryourmarriage.com

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Blog Nagy kérdések
hirdetés