2023. 10. 11.

Kocsis Fülöp érsek-metropolita baseball sapkával és pólóval ajándékozta meg Ferenc pápát – és nem is akármilyennel!

A nemrég elkezdődött szinóduson Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita is részt vesz, aki Ferenc pápával való találkozása során tegnap különleges ajándékkal lepte meg a Szentatyát; a görögkatolikusok saját márkás baseball sapkájával és pólójával!

„Legutóbbi találkozásunk alkalmával jeleztem a Szentatyának, hogy még egy másik – akkor nem mondtam neki -, kicsit mulatságosabb ruhadarabot is szeretnék neki átadni a SWOTA görögkatolikus cégünk ajándékaként. Ez ma délután sikerült” – írta Facebook posztjában a főpásztor. Az egyik ajándék egy IC XC NIKA feliratú sapka, melynek jelentése, hogy Jézus Krisztus győz. A másik ajándék pedig egy divatos póló, Jesus makes me brave and strong felirattal, azaz Jézus bátorrá és erőssé tesz engem, és egy napszemüveges oroszlán látható rajta.

hirdetés

Fotó: Kocsis Fülöp (Facebook)

Ferenc pápa az ajándék átvétele után rögtön fel is próbálta a sapkát. „Láthatóan szívesen belemegy az efféle játékokba” – jegyezte meg Kocsis Fülöp érsek. A tavalyi évben megalapított SWOTA – Streetwear of the Apostoles (=Az apostolok utcai öltözete) nevű cég három nyíregyházi görögkatolikus fiatal kezdeményezésére jött létre, akik divatos, minőségi, “isteni” ruhamárkát hoztak létre, hogy az öltözetünkön keresztül is tudjunk evangelizálni. „A SWOTA nevű cégünk célja, hogy miközben a fiatalok divatos ruhákat vesznek fel, ne szégyelljék azt, hogy az Evangéliumot, az Isten szeretetét is hirdetik” – tette hozzá a főpásztor.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Hírek
hirdetés