2023. 10. 07.

Ima, ha úgy érzed, egyhelyben toporogsz az életben

Mindannyiunknak vannak olyan időszakai, amikor úgy érezzük, mindenki másnak halad az élete előre, csak nekünk nem. Eljegyzések, házasságok, gyerekszületések, új munkahelyek, sikerek… és velem mi lesz? Fontos, hogy ne engedjünk teret az önsajnálatnak ilyenkor, hanem fókuszáljunk Isten igazságára, akinek terve van az életünkkel!

Drága Istenem!

Hálát adok, hogy jöhetek Hozzád. Te látod a szívem, és az érzéseim, gondolataim – amelyek néha lehúznak. Olyan sokan körülöttem révbe értek, legalábbis jó irányba halad az életük. Ilyenkor úgy érzem, rólam megfeledkeztél, és mindenki mást megáldasz, csak engem nem. Eléd hozom most ezt a hazugságot, mert tudom, hogy valójában gondod van rám. „Tudod, ha leülök vagy ha felállok, messziről is észreveszed szándékomat. Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra. Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, Uram” – olvasom a 139. zsoltárban. Ez az ige is megerősít abban, hogy Te nagyon is figyelsz rám és pontosan ismersz.

Hálás vagyok, hogy Te betöltöd minden szükségemet! Hálás vagyok, mert tökéletes terved van az életemre!

hirdetés

Kérlek, segíts, hogy abba tudjam hagyni az összehasonlítgatást másokkal, és lássam meg, hogy már most is mennyi ajándék van az életemben!

Uram, miközben Rád várok, nem akarok passzív lenni, taníts meg, hogyan tudok úgy cselekedni, hogy a Te akaratodban maradjak! Hiszem, hogy ott tartok, ahol kell és amit nekem szánsz, arról nem tudok lemaradni. Hiszem, hogy Te jó vagy és „minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá” ( Jak. 1:17).

Istenem, dicsőítelek azért, aki vagy! Nem számít, mit érzek most, hiszen

nem az érzéseim tükrözik az igazságot, hanem a Te kijelentett szavad. Reményteljes jövő vár rám, mert ezt ígérted!

Kérlek, Szentlélek, mutasd meg, ha lépnem kell, és azt is, ha várnom kell. Mutasd meg ha szólnom kell, és azt is ha csendben kell maradnom. Te legyél az életem karmestere!

Szeretlek.

Ámen.

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Ima
hirdetés