2023. 10. 05.

Mélyen együttérez örmény keresztény hallgatóival a Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Közleményt adott ki a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, hogy együttérzését fejezze ki az örmény hallgatói felé, miután  Azerbajdzsán villámtámadást indított az örmények lakta Hegyi-Karabah ellen. A támadás előtt 120 ezer örmény élt a területen, azonban mára szinte mindenki elmenekült.

Azerbajdzsán szeptember 19-én villámtámadást indított az örmények lakta Hegyi-Karabah ellen, amely 24 óra elteltével a helyi örmény kormányzat kapitulációjával végződött. A harcok kiújulását megelőző blokád és a harci cselekmények következtében, amelyek hatását súlyosbította a Sztepanakert város közelében fekvő üzemanyagraktárban történt halálos kimenetelű robbanás is, humanitárius válság bontakozott ki, amelynek következtében a helybeliek azóta elhagyták otthonaikat, a terület 120 000 főnyi örmény lakossága mára szinte teljes egészében elmenekült. 

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem ebben a nehéz helyzetben mély együttérzését fejezi ki a térségből származó örmény keresztény hallgatókkal, 

különösen azokkal, akik otthonukat, sőt szeretteiket is elvesztették a harci cselekmények során. Ferenc pápához csatlakozva imádkozunk a humanitárius válság mielőbbi megoldásáért.

Forrás: ppke.hu

Korábbi cikkünk az örményeket ért tragédiáról:

Örményország tragédiája a kereszténység drámája is

Borítókép - Fotó: Hasmik KHACHATRYAN / AFP
Hírek
hirdetés