Korponai Gábor 2023. 08. 02.

Olivier Giroud: Szeretem a focit, és szeretem Jézust is

A francia válogatott Olivier Giroud videóüzenetben köszöntötte az Ifjúsági Világtalálkozón résztvevő fiatalokat.

Giroud többször is beszélt már hitéről, mostani videójában is tanúságot tesz róla, melyet a francia katolikus egyház augusztus 1-jén, az Ifjúsági Világtalálkozó nyitóünnepsége alkalmából tett közzé.

Az AC Milan csatára a videóban biztosítja a fiatalokat:

hirdetés

„Isten vár rátok, és mindnyájatokhoz szólni akar! Ne féljetek meghallgatni Őt, beszélgetni Vele, vagyis imádkozni.”

Giroud vall személyes kapcsolatáról Jézussal: „Tudjátok, hogy szeretem a focit. Ez a szenvedélyem, nagyon fontos számomra, és szeretném elmondani nektek, hogy szeretem Jézust is.

Hálát adok Istennek és Jézusnak, mert nagyszerű dolgokat tett és tesz az életemben.

Jézus már irányt adott az életemnek, tudom, hogy ki vagyok, tudom, hogy hová tartok, és bízom Benne. Közel jött hozzám, ott van velem a jó és rossz napokon is.”

Nem véletlen az sem, hogy jobb karján ott van latinul a 23. zsoltár kezdősora: 

„Hozzátok hasonlóan nekem is szükségem van az Ő jelenlétére, szükségem van arra, hogy beszélgessek Vele, olvassam az Ő Igéjét, hogy hallgassam Őt, és arra is, hogy rendszeresen kérjem bocsánatát. Arra törekszem, hogy az Ő tanítványa legyek, hogy szolgáljam Őt, a szenvedélyem középpontjában futballistaként és a mindennapi életemben is, a családomban és a barátaim közt. A kudarcokban és a sikerekben egyaránt. Jézus követése örömet, erőt, értelmet és nyugalmat, vagyis békét ad nekem. Igen, vallhatom a 23. zsoltárral:

»Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm.«”

A francia labdarúgó arra hívja a fiatalokat, hogy legyenek Isten atlétái: „Legyetek Isten atlétái, hallgassátok az Ő igéjét, merjétek »kivetni a hálótokat«! Legyetek »missziós tanítványok«! Legyen biztos a hitetek Jézusban, fogadjátok be, hívjátok meg Istent az életetekbe!

A videó végén Giroud egy kérdéssel búcsúzik:

„Ha Jézus most itt állna előttetek, mit szeretnétek neki mondani?”

Forrás és kép: Youtube

 

Hírek Ifjúsági Világtalálkozó
hirdetés