2023. 07. 26.

„Nem hiszünk a helyreállíthatatlan házasságban”

Egy fiatal pár, akik életrevalók, humorosak, miközben minden erejükkel azon vannak, hogy Istent szolgálják, és Neki engedelmeskedjenek. Külön-külön is nagyszerű embereknek ismertem meg őket, de párként rájuk tekintve még inkább látom Isten túláradó szeretetét – ezzel veszik körbe a környezetükben élőket is. Gégény-Kiss Abigél és Gégény Dávid ma ünneplik a 7. házassági évfordulójukat, ami a közgondolkodás szerint a legkritikusabb év.

„Nyolc éve ismerjük egymást és idén májusban ünnepeltük a 7. házassági évfordulónkat. Sokan úgy hiszik, hogy a házasság csupán egy papír, egy tradíció, ami szükségtelen, hiszen anélkül is teljesek. Az igazság az, hogy a házasságkötésnél valami megváltozik, valami történik Ég és Föld között.

Már nem egy párként éltek tovább, hanem egy egységként, egyként, szövetségesként, családként, ami sokkal mélyebb és erősebb!

Egy törékeny, mégis erős egység születik, amire vigyázni kell. Közös erővel óvni és közös erővel építeni!

Nem hiszünk a tönkrement, helyreállíthatatlan házasságban. A megromlott házasság a közös óvás és építkezés hiánya, ami minden helyzetben, minden tekintetben helyreállítható, ha mindketten akarják. Amikor azt halljuk, hogy helyreállíthatatlan, akkor tudjuk, hogy nem akarják helyreállítani, mert bármi, amit ketten akarnak és egységben vannak azon a téren, az megtörténik! Ez egy szellemi törvény, ami valóság, ha hiszed, ha nem. Bármi, amit hittel akartok és hittel tesztek, az megvalósul!

Fotó: Facebook – Dávid & Abigél 

Szokták mondani, hogy a 7. év a kritikus, vízválasztó év. El kell mondanom, hogy ez akkor van így, ha ezt hiszed és rólad szól a kapcsolat.

Ha nem rólad szól, hanem arról, hogy a másikat emeld, tiszteld és szeresd, és ez egy oda-vissza való állapot, akkor bizony az a mérleg nem billen sehova, legyen az akárhányadik év!

Hálás vagyok Istennek ezért a 7 évért és a 7. évért! Mindez csakis Ő általa, Vele együtt lehetséges, mert a hármas kötél sosem szakad el. Így kívánom, hogy ne csak a ti kettes fonalatok legyen, hanem legyen meg a hármas köteletek – ti és maga Isten személyesen – ami sosem szakad el, mert ha az egyik el is gyengül, van egy harmadik, maga Isten, aki sosem gyengül meg!”

Gégény-Kiss Abigél

Borítókép - Fotó: Facebook - Dávid & Abigél
Blog
hirdetés