2023. 05. 22.

Így szól egy református ének a villamoson

Meglepő beharangozó videóval jelentkeztek a Református Zenei Fesztivál szervezői, egy héttel az esemény előtt. A zenés klipben hol metrókocsiban, hol villamoson csendül fel az Itt van Isten köztünk kezdetű református ének, és persze a zenei kíséret sem marad el.

Az ébredő város képeivel kezdődik és egy kisebb koncertben végződik az a zenés klip, amivel az idei Református Zenei Fesztiválra hívogatnak a szervezők. A videó alapgondolata rendkívül egyszerű – mondta Szávay László, a fesztivált szervező Református Közéleti és Kulturális Alapítvány ügyvezető-helyettese. A kóristák – magyarázta – egytől egyig a Református Zenei Fesztivál helyszínei felé tartanak a BKV járatain: a Kávin téri templomhoz, a Ráday Házhoz, a Bakáts térre, ahol találkoznak egy fafúvós együttessel, majd így, együtt fejezik be ezt a szép református éneket. A forgatás közben külön öröm volt látni a mosolyokat több utas arcán is; reméljük, hogy viszontlátjuk majd őket valamelyik rendezvényünkön – tette hozzá a szervező.

 

A május 26. és 28. között zajló Református Zenei Fesztiválnak a videóban szereplőkön túl további helyszínei is vannak: az egykori ADNA Kávézóban, a Kálvin Kamara Kertben és a Nagyvárad téri református templomban is lesznek kulturális, valamint lelki programok – három nap alatt több mint hatvan. Ráadásul a szombat esti borkóstoló kivételével valamennyi ingyenesen látogatható. Ez azt is jelenti, hogy a 18. évében járó fesztivál mostanra a főváros egyik legnagyobb ingyenes zenei rendezvényévé nőtte ki magát.

A Református Zenei Fesztiválról bővebben korábbi cikkünkben olvashatnak, a részletes programot pedig az esemény honlapján találják.

Borítókép - Fotó: RFZ
Hírek
hirdetés