2023. 05. 22.

Így növekedhetsz az Isten iránti bizalomban

Vannak olyan területei az életednek, amelyet még nem adtál át Istennek? Talán elsőre ijesztőnek tűnhet mindenhova beengedni Őt, de meg fogod látni: a legjobb döntés, amit hozhatsz. A cikk végen lesz egy kis gyakorlat és ima, ha szeretnél növekedni a bizalomban.

Olyan a hit, mint az élő szervezet: növekedhet és összezsugorodhat. Istenbe és igéjébe vetett bizalmunknak kell táplálnia a hitet, hogy növekedni tudjon. Ezért ha hagyjuk, hogy úrrá legyen a szívünkben a kétely és az Isten iránti bizalomhiány, megtörténhet, hogy a hitünk nem növekszik tovább.

Hogy képpel illusztráljam neked, olyan ez, mintha festő-mázolót hívatnál, de egyes helyiségekbe nem engednéd be. Ki fogja persze festeni azokat, ahova beengeded, a többi meg olyan marad, amilyen volt… Nem lesznek felújítva.

Ugyanez a helyzet Isten Lelkével, aki vágyik arra, hogy megváltoztassa az életedet, hasson az érzelmeidre és a megérintse a szívedet.

hirdetés

De csak oda mehet be, ahova beengeded.

Vagyis egyedül oda vihet életet, békességet és bizalmat, ahova be tud térni. Ha nem adtál neki szabad bejárást mindenhova, kihatással van ez életednek egyes területeire, ahol a hit mintegy megdermed.

Igaz ez rád jelenleg? Ha igen, meg szeretnélek nyugtatni, hogy nem végzetes a helyzet. Mitevő légy, hogy újra növekedésnek induljon a hited? Arra hívlak, végezd el velem a következő gyakorlatot. De teljes őszinteség kell hozzá!

Kérdezd meg a Szentlelket! Hagyd, hogy fürkéssze a szívedet és a vesédet, míg felteszed neki a következő kérdést: „Életemnek mi az a területe vagy mik azok a területei, ahova nem engedem neked, Isten Szentlelkének, hogy bevilágíts és betérj, hogy azt csinálj ott, amit akarsz?”

Jegyezd fel, ami belül jön, és mondd el ezt az imát:

„Uram, megértettem, hogy nem adtam át neked a teljes irányítást ezen és ezen a téren, ami miatt egyfajta aggodalom és nyugtalanság vett erőt rajtam. Azt akarom, hogy változás álljon ma be. Leteszek hát eléd mindent teljes egészében. Köszönöm Uram szeretetedet és békességedet, amit megkapok most. Köszönöm, hogy a benned való hitem újra növekszik. Ámen.”

„Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: Higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem!” (Jn 14:1)

 

Forrás: Egy csoda minden nap 

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Ima Szemle
hirdetés