2023. 05. 15.

Ima, ha panaszkodás helyett hálát akarsz adni

„Adjatok hálát mindig mindenért Urunk, Jézus Krisztus nevében az Istennek, az Atyának” – olvassuk Pál apostol efezusiakhoz írt levelében. De mi van, ha épp nehéz az életünk, és könnyebb lenne inkább panaszkodni? Ekkor is dönthetünk úgy, hogy inkább a hálaadást választjuk, hiszen a „mindig mindenért”-be ez is beletartozik. Íme egy ima, amely segíthet a nézőpontváltásban!

Megváltó Istenem!

Amikor úgy tűnik, sok minden rosszra fordul, és egyre inkább elveszítem az irányítást az életem fölött, segíts bíznom Benned és hálát adnom Neked! Ezek olyan természetfeletti válaszreakciók, amelyek a körülményeim fölé tudnak emelni. Ha a nehézségek láttán azt teszem, ami természetes módon jön, hajlamos vagyok a negatív gondolkodás áldozatává válni.

Már néhány panaszszó elég ahhoz, hogy elsötétüljön a látásmódom, és örvénybe kerüljek. Amikor ez a negatív hozzáállás úrrá lesz rajtam, egyre könnyebben hagyja el zúgolódás a számat. Minden panasz egyre lejjebb taszít a csúszós lejtőn, és minél lejjebb érek, annál gyorsabban csúszom lefelé. De mindig lehetséges befékezni, ha Hozzád kiáltok – kimondom, hogy Benned bízom, és mindenben hálát adok.

Hiába érzem ezt természetellenesnek, rájöttem, hogyha kitartóan ezt a reakciót választom, fokozatosan haladok felfelé a lejtőn.

hirdetés

Amint visszaértem a kiindulópontra, alázatosabb nézőpontból nézhetek szembe a körülményeimmel. Ha ezúttal a természetfeletti válaszreakciót választom – hogy bízom Benned és hálát adok Neked – békességed, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szívemet és gondolataimat.

A Te nevedben, Jézus, ámen.

„Mert én hűségedben bízom, szívből ujjongok, hogy megsegítesz. Éneklek az Úrnak, mert jót tett velem.” (Zsolt. 13:6)

 

Forrás: Sarah Young: Jézus meghallgat – Jézus válaszol

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Ima
hirdetés